≫ 

Da je Embape atletičar, bio bi uz rame Boltu: Sprint Francuza protiv Argentine je ravan najčuvenijoj trci Jamajčanina (VIDEO)

Francuski "fleš" oduševio je mnoge u čudu trkačkim i igračkim kvalitetima koje je ispoljio protiv Argentine

  • 5

Fudbalski svet zadivljen je performansom jednog tinejdžera u osmini finala Svetskog prvenstva. Kilijan Embape (19) je sve ostavio bez teksta na utakmici sa Argentinom, sa dva gola i iznuđenim penalom sam je presudio Gaučosima, a sebe upisao u mundijalske almanahe kao tek drugi tinejdžer sa dva gola u osmini finala Svetskog prvenstva, posle legendarnog Pelea.

>>> Embape postao prvi tinejdžer koji je dao dva gola u jednom meču Mundijala još od 1958. godine. Tada je to izveo Pele!

Ipak, ono o čemu se najviše priča je njegov neverovatan sprint koji je prethodio padu u kaznenom prostoru i penalu u 12. minutu.

Embape je u nezadrživom prodoru pretrčao kompletni vezni red Argentine, čiji su igrači kaskali za njim kao mala deca, Roho nije imao drugi način da ga zaustavi, nego rvačkim zahvatom, pa je Grizman materijalizovao najstrožu kaznu.

Zadržaćemo se kod trka francuskog fudbalera, koji je, kako su pokazala merenja, u na vrhuncu dostigao brzinu od 37 kilometara na čas - toliko je svojevremeno u najboljim danima karijere jurio i najbrži čovek sveta Jusein Bolt!

Zabeleženo je da je Jamajčanin 2009. godine, na Svetskom prvenstvu u Berlinu, dostigao brzinu od 37.6 km/h tokom trke na 100 metara kada je i postavio svetski rekord u toj disciplini (9.57 s)

Kod Embapea je, uz trening, genetika učinila da poseduje izuzetne trkačke sposobnosti: otac mu je Kamerunac, a majka Alžirka.

Pogledajte i kako je to nekad Bolt radio.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Super

    1. jul 2018 | 16:52

    Ajde sad lepo pogledajte koja je brzina sprintera,a ove bajke za laku noc deci pricajte. Ali decko jeste fudbalski Bolt.

  • Paris

    1. jul 2018 | 15:28

    Jeste Bolt trcao ali bez lopte,embape je trcao i vukao lopte,bez lopte bi oborio svetski rekord

  • Japa

    1. jul 2018 | 16:31

    Tata Kamerunac, mama Alžirka.. On Francuz

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA