Obiju Mikelu kidnapovali oca 4 sata pred Argentinu: Morao sam da ćutim i igram, jer bi ga ubili!

Veliku dramu proživeo je lider Nigerije

  • 1
Džon Obi Mikel Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Nigerije odigrali su heorjski meč protiv Argentine na Mundijalu, poraženi su sa 2:1, a kapiten Džon Obi Mikel se suočio sa strašnom privatnom situacijom.

Niko nije mogao da sluti pod kakvim je pritiskom i mislima igrao, pošto su mu kidnapovali oca  samo četiri sata pre meča.

Tada je primio telefonski poziv otmičara, koji su tražili 28.000 dolara u zamenu za povratak oca Pa Mikela Obija. Pretilo se momentalnim ubistvom, a otac je oslobođen u ponedeljak posle šest dana zatočeništva.

Policajci su savladali uz pucnjavu otmičare, nesrećni Pa je bio mučen i podvrgnut ušivanju.

- Bio sam zbunjen. Nisam znao šta da radim, ali sam znao da ne smem da izneverim 180.000.000 Nigerijaca. Morao sam da sve to potisnem iz glave. Zemlja na prvom mestu. Rekli su mi da će mi ubiti oca na licu mesta ako pozovem nadležne organe illi kažem bilo kome - rekao je Obi Mikel.

- Nisam pričao o tome sa selektorom, jer nisam želeo da ta situacija ometa šefa ili ostatak tima na dan tako važne utakmice. Želeo sam, ali nisam mogao - rekao je Obi Mikel za KweseESPN.

Na kraju, po povratku kući je prijavio policiji šta se dogodilo, a najgore od svega je što se ovo već desilo 2011. godine, kada je Pa Obi Mikel pušten posle sedam dana.

VIDEO - Predstavljamo reprezentaciju Nigerije u samo 2 minuta!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tadija

    3. jul 2018 | 15:09

    28.000? Dolara? Hahaaa pa on toliko dnevno zaradjuje u Kini? Pametni neki otmičari! Dobro nisu tražili 1.500dolara?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA