≫ 

Francuska je u polufinalu Svetskog prvenstva! Trikolori nadigrali Urugvaj i zasluženo prošli dalje! (FOTO) (VIDEO)

Francuzi su zasluženo došli do pobede od 2:0 nad oslabljenom reprezentacijom Urugvaja za koju nije nastupao Edinson Kavani

  • 7

Fudbalska reprezentacija Francuske je prvi polufinalista Svetskog prvenstva u Rusiji.

Trikolori su u prvom meču četvrtfinala na Mundijalu bili bolji od reprezentacije Urugvaja rezultatom 2:0. Meč je prelomio pogodak Grizmana u 61. minutu utakmice kome je kumovala greška urugvajskog golmana Muslere.

URUGVAJ - FRANCUSKA 0:2

(Varan 40, Grizman 61)

Stadion: Nižnji Novgorod, kapacitet: 44.899

Sudija: Nestor Pitana, Argentina

Sastavi

Urugvaj: Muslera, Himenez, Godin, Bentankur (Gomez 59), Nandez (Ureta 73), Suarez, Stuani (Rodrigez 59), Toriera, Vesino, Laksalt, Kaseres

Francuska: Ljoris, Pavar, Varan, Umtiti, Pogba, Grizman (Fekir 90), Žiru, Mbape (Dembele 87), Toliso (N Zonzi 80), Kante, Ernandez

Rafael Varan proslavlja pogodak sa saigračima Foto: Tanjug/AP

Početak meča u Nižnjem Novgorodu je obeležila izuzetno čvrsta igra obe reprezentacije.

Urugvajci su prvi zapretili preko opasnog centaršuta Stuanija i šanse Kaseresa posle kornera. Sigurno da je taktika Oskara Tabareza bila da agresivnim početkom iznenade Francuze i probaju da dođu do ranog pogotka, ne bi li branili stečeno vođstvo do kraja meča.

Međutim, ni Francuzi nisu bili bez šansi kako je poluvreme odmicalo. Najbolju priliku je propustio Kilijan Mbape nakon udarca glavom u 15. minutu. Lopta koju mu je posalo Žiru je bila malo jača tako da je njegov udarac završio peko gola Muslere.

Od tog trenutka kao da su Francuzi preuzeli inicijativu, ali nisu uspevali da stvore ozbiljniju šansu pored fantastičnog odbrambenog zida Urugvajaca u sastavu Godin, Himenez, Kasres i Laksalt.

Upravo je Laksalt vodio teške duele sa brzonogim Mbapeom, koji je ostao na jednoj šansi u prvom poluvremenu.

Kada se mislilo da će se na odmor otići bez golova, Rafael Varan je nakon centaršuta Grizmana sa desne strane, skrenuo loptu u mrežu Urugvajaca za vođstvo Francuske od 1:0.

 

Urugvajci su samo 4 minuta kasnije imali odličnu priliku da izjednače rezultat. Kaseresov udarac glavom je fenomenalno odbranio Ljoris, da bi odbijenu loptu sa 2 metra Dijego Godin poslao preko prečke. Urugvajci su nastavili sa pritiskom do kraja poluvremena, ali se na odmor otišlo minimalnim vođstvom Trikolora.

Drugo poluvreme je počelo nešto mirnijim tempom. Urugvajci nisu odmah počeli sa pritiskom kojim su završili prvi period igre. Verovatno nisu želeli da izlažu sebe opasnosti od kontranapada. Međutim, upravo posle jedne takve situacije Francuzi su uspeli da udvostruče prednost.

Naime, Grizman je primio loptu u polukontri da bi razornim udarcem sa 20 metara probio loše postavljene rukavice golmana Muslere, nakon čega je lopta završila iza leđa urugvajskog čuvara mreže.

Olivije Žiru okružen defanzivcima Urugvaja Foto: Tanjug/AP

Ovaj pogodak Francuza nakon kiksa Muslere kao da je demoralisao fudbalere Urugvaja, koji osim snažnog udarca Rodrigeza u 65. minutu nisu imali ozbiljniju priliku do kraja utakmice.

Kao da je i izuzetno borbenim Urugvajcima bilo jasno da će, lišeni pomoći Kavanija, teško uspeti da postignu dva pogotka.

Do kraja meča su bile viđene šanse fudbalera Francuske, koji su mogli da postignu i treći pogodak, ali im je uvek agresivna odbrana Južnoamerikanaca osujetila pokušaje.

Toliso razdvaja sukobljene strane nakon faula na Mbapeom Foto: Tanjug/AP

Zanimljivo je da se na današnjem meču nije proslavio fantastični mladi napadač Kilijan Mbape, od koga se možda i najviše očekivalo u ovom meču.

Prvotimac PSŽ-a nije imao toliko prostora kao što je to bio slučaj u prethodnom meču protiv reprezentacije Argentine, na kojem je postigao dva pogotka i iznudio jedanaesterac.

Ovaj podatak samo dokazuje defanzivnu moć selekcije Urugvaja, koja je još jedan put, na častan način, uspela da se oprosti od Mundijala.

Ugo Ljoris interveniše ispred Stuanija Foto: Tanjug/AP

Možda bi meč poprimio drugačiji ishod da je odlični Edinson Kavani bio u stanju da pomogne Urugvajcima.

Ali bez obzira na njegov izostanak, četa Oskara Tabareza može da bude ponosna na svoj učinak na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Reprezentacija Francuske sada čeka svog protivnika u polufinalu Mundijala, a to će biti bolji iz meča između selekcija Brazila i Belgije, koji je na programu od 20 časova u Samari.

Polufinalni meč će se odigrati u utorak 10. jula na stadionu u Sankt Peterburgu sa početkom od 20 časova.

Luis Suarez shvata da Urugvaj neće ponoviti uspeh sa Mundijala u Južnoafričkoj republici iz 2010. godine Foto: Tanjug/AP
Navijači Francuske na stadionu u Nižnjem Novgorodu Foto: Tanjug/AP
Prelepa navijačica Urugvaja pre početka meča u Nuižnjem Novgorodu Foto: Tanjug/AP
Navijači Urugvaja na stadionu u Nižnjem Novgorodu Foto: Tanjug/AP

VIDEO: Sve što niste znali o reprezentaciji Urugvaja

VIDEO: Sve što niste znali o reprezentaciji  Francuske

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban LM

    6. jul 2018 | 18:01

    Koja crna Francuska. .....ovo je Norrh Africa igrala protiv Uruguay

  • Sale

    6. jul 2018 | 18:21

    Ja bih ovdje lagano napisao Urugvajem umjesto Urugvajom

  • Ečeverija,brat od strica MOMOV!

    6. jul 2018 | 18:19

    Nadam se da će i Brazil noćas uspasti jer ovi Južni Amerikanci pojma nemaju,Kolumbija Urugvaj...dosadan fudbal,a i Brazil niišta bolji,gledat ćemo Neimarovo valjanje svu noć

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA