≫ 

Hrvatski trener preuzima jednu od najboljih selekcija sveta! (FOTO)

Reprezentacija Poljske je u potrazi za novim selektorom nakon razočaravajućeg izdanja na Mundijalu u Rusiji

  • 4

Iskusni hrvatski stručnjak, Slaven Bilić, trenutno je bez angažmana, nakon što je dobio otkaz u ekipi Vest Hema u toku prošle sezone.

>>>Švajcarci besni na svoje Albance posle ispadanja: Sada im provociranje Srba nije bila bistra odluka!

Od kada je napustio vrelu klubu engleskog premijerligaša, Bilić je na Mundijalu radio kao stručni konsultant, a kako stvari stoje, uskoro će se vratiti u trenersku stolicu.

Slaven Bilić iz perioda kada je predvodio ekipu Vest Hem Junajteda Foto: Tanjug/Ap

Naime, nakon razočaravajućeg izdanja reprezentacije Poljske na Svetskom prvenstvu u Rusiju, na koje je stigla kao osma reprezentacija sveta da bi već nakon dva kola ostala bez šansi za plasman u nokaut fazu, ugovor sa selektorom Adamom Navalkom nije produžen.

>>>Hrvatska oduševljena izjavom Milojka Pantića da će deo klerofašističke Srbije navijati za Rusiju!

Fudbalski savez Poljske nakon pet godina kreće u potragu za novim selektorom. Prema nekim izvorima navodi se da je jedan od glavnih favorita za upražnjeno mesto upravo Slaven Bilić.

Bivši selektor hrvatske reprezentacije je bez posla od prošle godine kada je dobio otkaz u Vest Hemu. Bilić je nakon otkaza u Londonu odlučio da ne žuri sa odabirom novog posla, a smatra se da je hrvatski stručnjak već duže vreme velika želja predednika poljskog saveza Zbignijeva Bonijeka.

Robert Levandovski nije upseo da postigne pogodak na tri utakmice na Mundijalu u Rusiji Foto: Tanjug/AP

- Ne postoji logično objašnjenje ovoga što se dogodilo Poljskoj. Izgledali su nemotivisano i zasluženo odlaze kući - prokomentarisao je Bilić očajan nastup reprezentacijie Poljske u Rusiji.

Selekcija Poljske je, iako poseduje dobre igrače i zvučna imena, u velikoj krizi, a možda je upravo Slaven Bilić pravo rešenje za bolje dane Roberta Levandovskog i ekipe.

Poljaci svoj sledeći takmičarski meč igraju 7. septembra u gostima protiv selekcije Italije u okviru novog UEFA-inog takmičenja, Lige nacija.

VIDEO: Reprezentacija Poljske pred Mundijal:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA