Javio se Subašićev otac Jovo: Srce mi je kao kuća, moj Danijel je ponos Hrvatske! (VIDEO)

Emocije proradile posle velikih bravura golmana Monaka

  • 34

Heroj Hrvatske je Danijel Subašić!

Golman Vatrenih je maestralno branio na Mundijalu na putu do polufinala, naročito protiv Danske i Rusije u penal serijama.

Posebno se istakao protiv domaćina Mundijala, jer je igrao pod povredom dobar deo završnice, bolovi nisu popuštali ni kada se išlo na belu tačku.

Momak iz Zadra koji je nekada imao problema zbog srpskog porekla, sada je junak nacije, sa kojom se poistovetio i njegov otac Jovo Subašić.

Sve je udarce ukrotio Foto: Tanjug/AP

- Šta da vam kažem, srce mi je kao kuća, jer je moj Danijel ponos Hrvatske! Jednostavno ne mogu opisati emocije koje su me pucale dok se odvijala prava drama kod izvođenja penala. Gledam fudbal otkad znam za sebe, gledao sam i neke ranije važne utakmice u kojima je moj sin imao zapaženu ulogu, ili pak odlučujuću, međutim, ovako nešto teško se može ponoviti – kaže za Zadarski.hr Jovo posle meča sa Dancima.

On se ne tako davno odselio u rodno mesto Zagrad, nadomak Benkovca, a meč sa Danskom želeo je da odgleda u stanu u kom je zajedno sa suprugom Bojom, te sinovima Milanom i Oliverom živeo godinama.

Subašić ima posebnu inspiraciju, igra u čast tragično nastradalog druga Foto: Tanjug/AP

Jovo je zamolio novinare Zadarski.hr da "ne izvlače vani ništa kroz šta je prolazio Subašić junior, već da se samo raduju sadašnjem trenutku".

- Iskreno, noć posle velikog i stresnog okršaja s Dancima, nisam mogao oka sklopiti od uzbuđenja. Zvali su nas prijatelji iz svih krajeva sveta, čestitali nam. I kako onda neću biti ponosan na sina koji je od svoje šeste godine uz fudbal i sport koji mu je doneo toliko radosti.  Glavno da se mi svi veselimo radi Hrvatske. I još ćemo!

VIDEO - Veliko slavlje na Trgu Bana Jelačića nakon plasmana Hrvatske u polufinale Mundijala

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Staljin

    10. jul 2018 | 20:44

    Ja neznam šta ste napeli ko smrt na babu sa tim Srbin pa Srbin. Izjasnio se kao Hrvat i tu je kraj priče. Postoje razne teorije zašto su se mnogi Srbi u Hrvatskoj odrekli korena. Svako nosi svoj krst.

  • Мика

    10. jul 2018 | 16:33

    Елитне и ударне јединице аустро-угарске војске су биле састављене од Срба из Крајине који су у току I светског рата били најсуровији према српском становништву које је остало после повлачења српске војске кроз албанију...о томе се не пише о томе се ћути...тако да овај Јово не изненађује својим изјавама заједно са синовљевим, само потврђује од кога потиче и одакле су му корени.

  • Kiza

    10. jul 2018 | 15:23

    Lijepo je tebi u lijepoj njihovoj,mnogo lijepo-da ne smijes da kazes da si Srbin!!!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA