≫ 

Belgija za istoriju! Treće mesto na Mundijalu je njihovo, Englezi idu kući sa"drvenom medaljom" (VIDEO)

Najveći uspeh belgijskog fudbala, strelci u pretposlednjoj utakmici Mundijala Munije i Azar

  • 5
Foto: Tanjug/Ap

Ova Belgija je klasa za ovu Englesku, rezultat meča za treće mesto na Svetskom prvenstvu u Rusiji je pravo merilo tog odnosa - 2:0 (1:0)!

Belgijancima je ovo najbolji rezultat na Mundijalima u istoriji, i zaslužila ga je ova supertalentovana generacija, koja je nadmašila onu iz 1986. koja je položila oružje pred Francuzima u Meksiku (4:2) u borbi za "bronzu".

>>> Aca Stojanović: Vidim da je nacionalno pitanje kako će se komentarisati meč Francuska - Hrvatska!

Englezi sada mogu kućama, ne baš u slavljeničkom zanosu kakav su danima unazad najavljivali, ali moraju biti svesni da je sve što su uradili na ovom šampionatu - premija za ovaj sastav!

Do polufinala su došli "na mišiće", ali kvalitet za nešto više, jedsnostavno ne poseduju.

Belgiju su do "bronze" odveli strelci golova Munije već u 4. minutu i fenomenalni Eden Azar, koji je u 81. stavio tačku na svoja sjajna izdanja u Rusiji i izdanja svoje reprezentacije.

BELGIJA - ENGLESKA 2:0

(Menije 4, Azar 81)

BELGIJA: Kurtoa - Aldervereld, Kompani, Fertongen - Menije, Tilemans (od 77. Dembele), Vitsel, Šadli (od 39. Fermalen) - De Brujne, Azar, Lukaku (od 60. Mertens).

ENGLESKA: Pikford - Džons, Stouns, Megvajer - Tripijer, Loftus Čik, Dajer, Delf, Rouz (od 46. Lingard) - Sterling (od 46. Rašford), Kejn.

Belgijanci, zagrljeni, slave gol azara za konačnih 2:0 Foto: Tanjug/Ap

Epilog meča "Sankt Peterburgu" mogao je jasno da se nasluti posle gola Belgijanaca još u povoju utakmice. Bila je to tropotezna akcija, kombinacija koju su na pravi način završili asistent Naser Čadli i strelac Toma Munije klizećim startom.

Čadli se kasnije povredio, mesto je ustupio Vermalenu, ali se ništa u odnosu snaga nije menjalo u prvom poluvremenu: Belgija je igrala fudbal, lep fudbal, a Englezi samo pokušavali da to neutralizuju sa manje ili više uspeha, no kreacija je za njih danas, ali i inače, nepoznat pojam.

Sautgejt je pokušao sa Loftus Čikom i Delfom od starta, bez Hendersona, Sterling je ponovo, kao i u svakoj utakmici u Rusiji, bio zadužen da se u konačnoj statistici vidi koji je igrač najviše sprintao, i ništa više. Kejnu su nedostajale lopte...

Ipak, Engleska je "pokazala zube" u drugom poluvremenu, u periodu od 55. do 75. minuta, bilo je uzbuđenja pred golom Kurtoe koji je umalo bio savladan kada ga je Dajer lobovao, gotovo doneo egal, međutim Aldervireld se pojavio "pravo niotkuda" i izbacio loptu na sigurno.

Pokušao je kasnije i "košarkaš" Megvajer, u svom stilu - glavom, no nije bio precizan.

Sa ofanzivom Engleza, mnogo prostora se otvaralo Belgijancima da zadaju konačan udarac rivalu. Nije u tome uspeo Munije, čiji je izuzetan volej fantastično zaustavio Pikford, ali jeste malo kasnije genijalni Azar. Prethodno, Džons se spetljao, lopta ga je udarila i odbila se kao od panj, Azar je uzeo taj poklon, pretrčao defanzivca Engleza i rutinirano završio solo akciju, za 2:0, i potpuni slom Engleza.

Zemlja čipke, čokolade i dobrog piva sad je dobila zvaničnu potvrdu da je i zemlja dobrog fudbala, zahvaljujući momcima Roberta Martineza.

Eden azar stavlja tačku na pobedu Belgije Foto: Tanjug/Ap
Foto: Tanjug/Ap

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA