≫ 

Ako ste navijali za Hrvatsku na Mundijalu, navijali ste za "branitelje": Mačvan poslao jaku poruku navijačima "vatrenih"

Srpski košarkaš koji je rođen u Vukovaru dobro zna kakvi su ti "branitelji"

  • 42

Zamenik kapitena košarkaške reprezentacije Srbije Milan Mačvan, koji je rođen u Vukovaru, reagovao je na izjavu selektora fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatka Dalića da uspeh na Mundijalu u Rusiji posvećuje "braniteljima domovinskog rata" i poručio da neke granice ne bi trebalo da se prelaze.

Dalić je izjavio da "nije bilo branitelja ne bi bilo ni šahovnice", što je izazvalo reakciju kod  Milana Mačvana i poruku, između ostalih i za simpatizere Hrvatske iz Srbije.

VIDEO: Mačvan je zbog trojke Hrvatima Saše Đorđeviča počeo je da trenira košarku

- Bojim se da su mnogi koji su navijali za fudbalsku ili nogometnu reprezentaciju (kako god) ustvari navijali za branitelje i šahovnicu (protiv kojih naravno nemam ništa, jer sam tamo i rođen), ali da bar ne prelazimo neke granice u ljubavi koje su davno postavljene - napisao je Mačvan na Tviteru iznad teksta o Dalićevoj izjavi.

Hrvatska je u finalu Mundijala izgubila od Francuske 4:2, ali i tako nadmašila najveći uspeh.

Ovako su Hrvati slavili drugo mesto i horski uz Tompsona vređali Srbe:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoo Cuvar

    17. jul 2018 | 14:12

    Nista mi nije bilo teze nego ova 2-3 pred finale svetskog prvenstva. Postao sam bela vrana medju prijateljima i kolegama govoreci da mi Srbi ne smijemo navijati za Hrvatsku bez obzira sa kime igrala. Iznoseci cinjenice iz istorije, govoreci konkretne cifre pobijenih Srba, svirepost i genocidnost hrvata nisam uspio da ih uvjerim da ne navijaju za hrvate. Mene su posmatrali kao nacionalistu, zlocinca kojem bi trebalo suditi prije nego ijednom hrvatu. Sad kad je na doceku vicesampiona pevao Tompson svoje cuvene "hitove" a Zagreb se orio od uvreda prema Srbima i "za dom spremni" mene moji prijatelji ispod oka i sa mrznjom gledaju kao da sam ja kriv sto su hrvati pokazali svoje jedino pravo lice koje imaju...Izvinite prijatelji, kriv sam...

  • VRS

    17. jul 2018 | 15:48

    Valjda su sada svi oni srbi koji su navijali za hrvate shvatili za koga su navijali ili nisu mozda jos vjerujuci u pomirenje. Sa njima nema pomirenja, zato sto nas patoloski mrze

  • bora

    18. jul 2018 | 09:14

    U pravu je. Neke granice ne treba da se prelaze. Zato nismo trebali da prelazimo 91-e njihovu granicu. U fudbalu smo dobri ko i u ratovanju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA