INTERVJU, MILICA MANDIĆ: Kako izgleda jedan dan srpske šampionke, zašto je izabrala baš tekvondo i jaka poruka za mlade sportiste!

Naša najbolja predstavnica u tekvondu i proslavljena olimpijka, devojka koja je rođena da osvaja medalje, Milica Mandić, ovih dana pored napornih treninga i priprema za predstojeća takmičenja, intenzivno učestvuje u kampanji za najnoviji model legendarne siluete Nike Air Force 1

  • 0

Nije slučajno što je Nike odabrao baš Milicu da učestvuje u kampanji čiji je glavni cilj - osnaživanje žena. Ženska linija novog modela predstavljena je kroz koncept "Force is Female", naglašavajući snagu žena, a Milica Mandić pokazala se kao idealan uzor...

  • Generalno, ljudi malo znaju kako izgleda jedan dan vrhunskog borca i koliko treninzi mogu da budu naporni, naročito pred važna takmičenja. Kako izgleda jedan „običan“ dan Milice Mandić?

Dnevno imam dva treninga, prvi je ujutru i to je teretana, trčanje ili fitnes i traje od 9 do 11 časova. Čim se vratim kući, trudim se da što pre ručam i odmorim što više mogu. Drugi trening je od 16 do 18 časova i tada je taekwondo. Posle treninga idem kući na večeru, a ponekad odem i na masažu ili kod psihologa, što je uglavnom jednom nedeljno. U toku dana sam maksimalno fokusirana na trening i na oporavak. Jednom nedeljno imam pauzu ceo dan i tada volim da se opustim malo, odem u bioskop, na piće ili neku drugu opuštajuću aktivnost.

  • Ušla si u tekvondo kuću slavnih kako bi promovisala ovaj sport i inspirisala mlade svojim postignućima. Koliko je tekvondo popularan među mladima sada?

Jedna od lepših stvari popularnosti jeste što mogu deci da približim ovaj sport i pokažem koliko je lep i dobar za njih i upravo oko toga smo se trener Gale i ja dosta trudili ovih godina. Mislim da smo uspeli, jer posle prvih naših rezultata osetila se navala dece u klubovima i sport je postao mnogo popularniji i bliži javnosti.  Došla su nova deca, novi šampioni, koji vole ovaj sport i željni su rezultata.

Foto: Promo
  • Sa koliko godina si počela da treniraš tekvondo i zašto baš ovaj sport?

Tekvondo sam počela da treniram sa 10 godina. Iako u tom momentu roditelji nisu bili sigurni u moj izbor, prepustili su odluku meni i dali mi priliku da se oprobam u ovom sportu.

  • Povodom 35. rođendana Air Force patika, Nike je odlučio da poslednje izdanje ovog modela posveti novoj generaciji koju karakterišu urođena snaga i hrabrost. Da li se osećaš kao pripadnica te generacije, koja se ne boji da preuzme sudbinu u sopstvene ruke?

Osećam se tako jer sam se uvek znala da ako želim da uspem u životu, ne smem da zavisim od drugih, da moram da istrajem u tome što radim, da budem hrabra i da uvek guram sebe ka napred.

Foto: Promo
  • Nove „Force is Female“ patike na unutrašnjoj strani imaju citate „Postani svoj heroj“ i „Sa punom silom“. Koliko su motivišuće poruke bitne za napredovanje u borilačkim sportovima?

Uz svaku tu motivacionu poruku imate i primer nekoga ko je ostvario  velike rezultate i upravo to pokazuje devojkama kako je sve ostvarivo i realno. Poruke da je sve moguće su bitne i pomažu da se shvati da su prepreke samo deo izazova.

  • Koja bi bila tvoja poruka za mlade sportistkinje koje daju sve od sebe kako bi izgradile sportsku karijeru

Ljubav prema sportu je najbitnija. Trudite se da uvek imate prave motive ispred sebe koji će vas naterati da uvek dajete maksimim i terati vas da pređete preko svih svojih granica. Za uspeh je potrebno vreme, a vi to vreme iskoristite da napredujete i da gradite sebe i kao ličnost i kao sportistu.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA