Grobari bacaju na teren šta stignu: Viliajms-Gos pričao Amerikancima kako se navija u Srbiji!

Plej Partizana za američke medije sumirao sezonu u crno-belom dresu

  • 0

Posle dve sezone u Pacifik-12 ligi i još dve godine na univerzitetu Gonzaga, Najdžel Vilijams-Gos došao je u Partizan gde se prvi put sreo sa evropskom košarkom.

>>>NBA draft 2018: Da li ćemo dobiti novog Džabara, hoće li Dončić kod Divca i zašto imamo samo jednog srpskog košarkaša? (FOTO)

Tu se pre svega misli na atmosferu koju prave navijači Partizana, popularni Grobari i koja mnogima ume da "oduzme dah".

- Video sam upaljene baklje na terenu. Nekad moram da pokrijem glavu peškirom jer navijači gađaju sudije novčićima i upaljačima kada nisu zadovoljni odlukom - izjavio je Gos za američku kuću NBC Sports.

- Sećam se da su navijači jednom prilikom ubacili u teren preko 100 rolni toalet papira kako bi omeli protivničku ekipu na zagrevanju. Zatim su te odmotane rolne ponovo zamotavali ne bi li ih u jednom trnenutku pononvo bacili u teren - nastavio je Gos sa intervjuom.

VIDEO: Mijailović: Da imam para doveo bih Teodosića u Partizan

Američki plejmejker je osvojio zlatnu medalju sa reprezentacijom SAD na Svetskom prvenstvu do 19 godina. Na prošlogodišnjem draftu je bio izabran sa 55. mesta od strane Jute Džez, koji su u svom timu već imali 3 afirmisana plejmejkera kao i Donovana Mičela koji je, ispostaviće se, bio odličan izbor skauting službe ekipe iz Solt Lejk Sitija.

- Veče NBA drafta je bilo veoma emotivno za mene iz razloga jer znam da sam učinio sve što sam mogao da bih bio bolje plasiran od te pozicije. Za mene je to bilo jako čudno jer sam svestan činjenice da su NBA timovi gledali moje nastupe na najvišem koledž nivou. Nisam mogao da se pomirim sa time da su igrači koji nisu bili blizu mog nivoa bili bolje plasirani na draftu od mene - dodao je plej Partizana.

Vilijams Gos na utakmici sa Crvenom zvezdom; Foto: MN Press

Nakon što je nastupao u letnjoj ligi za ekipu Jute Džez, morao je da donese odluku da li želi da pokuša da se izbori za jedino preostalo mesto u rosteru Džezera ili bi trebalo da spremi pasoš za put preko okeana.

- U mojoj prvoj sezoni u profesionalnoj košarci najbitnije mi je bilo da nastavim sa razvojem, a za to mi je nophodno bilo da igram. Iz tog razloga sam izabrao Partizan. Bilo je puno pritiska na mojim leđima iako sam bio ruki. Uspeh se ovde meri u broju trofeja koje osvojimo u toku sezone za razliku od NBA lige i koledž košarke gde je moguće osvojiti samo jedan trofej - nastavio je odlični plejmejker.

VIDEO: Đorđe Gagić otkrio za koga navija, da li ostaje u klubu i koga će brijati posle titule KLS

- Igra se više liga u toku sezone, a Partizan nije osvojio niti jedan trofej  skoro četiri godine tako da je osvajanje torfeja Kupa Srbije bilo nešto posebno za mene - nadovezao se Vilijams-Gos.

Amerikanac se osvrunuo i na svoju trenutnu situaciju:

- Stavio sam sebe u odličnu poziciju posle odigrane sezone u dresu Partizana. Usmeren sam ka daljem napretku, bilo da je to u Evropi ili u SAD.

Da podsetimo, Vilijams-Gos je prošlog leta stigao u redove crno-belih kao najbolje rangirani igrač sa koledža koji nije dobio zagarantovani ugovor na prošlogodišnjem draftu. Ovo je jedan od odličnih primera koji pokazuju koliko je teško potpisati jedan od 510 slobodnih ugovora u NBA ligi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA