Srbiju čeka možda najjači Eurobasket do sada: Svi rivali dolaze kompletni! (VIDEO)

Sve ekipe najavile da dolaze u najjačem sastavu jer se od ove sezone Eurobasket igra na svake četiri godine

  • 13
Rio 2016, Olimpijske igre, Košarka muškarci Srbija - Hrvatska Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Srbije nastupaće na Eurobasketu (31. avgust - 17. septembar) u grupi D u Istanbulu sa ekipama Turske, Rusije, Letonije, Belgije i Velike Britanije.

>>> Đorđević saopštio spisak i najavio: Idemo u borbu na medalju na Eurobasketu! (VIDEO)

Posle prve faze naša ekipa u osmini finala ukršta sa grupom C gde se nalaze selekcije: Hrvatske, Češke, Španije, Crne Gore, Rumunije i Mađarske. Nema sumnje da je cilj da budemo na jednom od prva dva mesta kako bi izbegli Špance i Hrvate u prvoj eliminaciji.

>>> Ovo su Đorđevićeva iznenađenja na spisku: Nema dvojice koju su možda svi očekivali! (VIDEO)

Što se tiče četvrtfinala, tu se ukrštamo i sa grupama A i B, koje će se prethodno sastati u osmini finala, a tamo imamo grupa A: Francuska, Finska, Slovenija, Poljska, Island i Grčka.

Grupa B: Litvanija, Italiju, Gruziju, Izrael, Nemačku i Ukrajina.

U osmini finala ukrštaju D1 -C4, D2- C3 i tako dalje, Hipotetički ako budemo prvi u grupi D, onda ćemo u osmini finala igrati sa četvrtim iz Grupe C (Što bi mogla da bude Češka) a onda u četvrtfinalu sa pobednikom duela A2 - B3 što mogu da budu Italija, Francuska, Litvanija, Grčka  Slovenija, ali i ako iznenade Gruzija,Finska, Poljska.

Ali, ima vremena do tada:

Biće jako zanimljivo takmičenje, a selektor Đorđević kaže da će većina ekipa doći u najjačim sastavima:

- Litvanija će biti u ful sastavu već su najavili, Turska domaćin, znate da su za 30 % bolji na svom terenu. Biće u najboljem sasatvu. Španija dolazi takođe sa svim igračima, možda samo bez Pau Gasola. Grčka sa Atetukompom koji izrasta u Ol star igrača biće ozbiljan rival - rekao je Đorđević i dodao:

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Hrvatska je imala odlično leto uz zamajac iz kvalifikacija i odlazak na Olimpijske igre. Imaju bazu, odličnu reprezemtaciju, igrača koji je dan posle sezone u NBA rekao: Ja dolazim da igram za reprezentaciju i ništa me ne zanima.To je Dario Šarić. Oni imaju igrače koji ne kalkulišu u tom smeru i sigurno će napraviti dobar tim - ističe Đorđević.

- Tu je Italija sa Mesinom,  Belinelijem, Galinarijem, Datomeom i ostalima.  Zatim Slovenija sa braćom Dragić, pa Crna Gora sa Bošom Tanjevićem, zatim Francuska koja uvek ide na medalju. Biće ovo veoma jako prvenstvo. Mnogo dobrih ekipa, interesantno će biti, a ja jedva čekam da počne takmičenje - otkriva selektor Srbije i poručuje.

- Mi kao reprezentacija koja ima određen rezultat i rad ne smemo da postavimo manje ciljeve od toga da se uzme medalja.

Pogledajte izjavu na 28 minuta snimka.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA