≫ 

Hrvat u finalu Vimbldona: Čilić u transu, razbio je Kverija i sanja reprizu podviga Ivaniševića!

Marin će imati priliku da ponovi uspeh zemljaka iz 2001. godine

  • 14

Rezultat iz snova za Marina Čilića - plasman u finale Vimbldona, prvi put u karijeri!

Hrvatski teniser savladao je u polufinalu Amerikanca Sema Kverija 6:7, 6:4, 7:6, 7:5 i igraće protiv boljeg iz meča Rodžer Federer - Tomaš Berdih za drugi Grend slem trofej, posle osvojenog US Opena 2014. godine.

U duelu dva izrazita udarača Čilić je, uprkos izgubljenom setu, pokazao više, pokazao da je u ovom trenutku spremniji za najveće dostignuće u Londonu.

Kveriju je isporučio 25 aseva, nasuprot 13 koliko je izbrojao Amerikanac...

Čiliću je ovo peta pobeda u petom duelu protiv Kverija, bez dileme najznačajnija do sada, ali ono pravo po 28-godišnjeg momka iz Međugorja sledi u nedelju kada će pokušati da dođe do najprestižnijeg teniskog trofeja.

- Igrao sam sjajan tenis, danas je bilo teško, Sem je igrao na visokom nivou i dobro servirao. Posebno u prvom setu. Kasnije sam bio malo bolji na reternu i igrao bolje na njegov servis - bile su prve reči presrećnog Čilića posle velike pobede.

Foto: Tanjug/Ap

Prvi set nije nagoveštavao srećan kraj po Hrvata, jer je Kveri imao prednost, ali u nastavku je evidentno pao.

- Sem je dobro servirao i ne bih rekao da je pao nakon prvog seta. I dalje je bio vrlo čvrst i neugodan protivnik. Imam vrlo pozitivan stav na terenu što mi pomaže, kao i podrška mog tima. Naravno da je lakše imati pozitivne emocije kada vam ide dobro i kada dobro igrate.

Svi već vide sedmostrukog šampiona Vimbldona Rodžera Federera u novom finalu.

- Ja ću finalu nastojati da igra svoju igru i koncentrisati se na svoj tenis. Što se tiče drugog polufinala mogao bi to biti težak meč za Federera - kaže Čilić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA