Del Potro se celu karijeru muči sa povredama, pa se obratio Novaku bratskim savetom: Uživaj u životu!

Argentinac kaže da ga i dan-danas muči zglob i da mora da prilagodi

  • 4
Foto: Tanjug/AP

Huan Martin Del Potro zna jako dobro kakva je borba sa povredama.

Argentinski teniser je posle osvajanja US opena 2009. godine propuštao sezone 2010, 2014, i 2015. zbog brojnih operacija zgloba.

Uspeo je nekako da se vrati Delpo, stizao je prošle godine do završnica turnira, a dao je najveći doprinos osvajanju Dejvis kup prošle godine u Zagrebu.

Reklo bi se da je Del Potro najviše pozvan da da prognozu može li bi Novak Đoković, koji će propustiti ostatak sezone da bi zalečio povredu lakta, mogao da se vrati na nivo igre koji je imao.

Foto: Tanjug/AP

- Nije lako da se vratite kada ne igrate dugo. Dosta tenisera može da igra dobro posle duge pauze zbog povrede, ali neće igrati toliko dobro kao što će igrati u budućnosti - rekao je 32. teniser sveta i Novaku poručio:

- Moj savet mu je da uživa u životu, u vremenu kod kuće sa decom, i biće dovoljno jak da se spremi za povratak.

Argentinac kaže da ga i dan-danas muči zglob i da mora da prilagodi treninge.

- Zglob mi nekad pravi probleme u zavisnosti od uslova i vremena, i moram toga da budem svestan. Radujem se ipak tome što ću igrati još nekoliko godina. Morate biti pametniji sa treningom kad dođete do nekih godina. Moram da radim naporno - rekao je Argentinac, koji se ne opterećuje pozicijom na ATP listi

- Ne razmišljam o renkingu. Ne zanima me da li sam u među najboljih 30 ili 50 tenisera sveta. Samo želim da igram tenis - zaključio je Del Potro.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA