≫ 

Nadal prejak za Lajovića: Srbin "iscedio" Španca u prvom setu, pa položio oružje pred favoritom

Sat vremena trajala je neizvesnost u duelu našeg predstavnika i favorizovanog Grend slem šampiona

  • 2

Srpski teniser Dušan Lajović pružio je žestok otpor Rafaelu Nadalu u prvom setu koji je Španac dobio tek posle taj-brejka.

Nažalost, u nastavku meča, Srbin nije imao snage da u istom ritmu i sa istom energijom parira 15-strukom Grend Slem šampionu koji je trijumfom krenuo u napad na treći trofej na US Openu.

Na kraju, posle 140 minuta, Nadal - Lajović: 7:6 (8:6), 6:2, 6:2.

Ako je za utehu našem teniseru, sjajno se nosio sa preiskusnim šampionom u prvom setu, uspeo je da ga "brejkne" za 2:1, potom i da povede 3:1, ali nije uspeo do kraja tog perioda da zadrži prednost brejka.

Nadal je uzvratio za 5:5, potom su oba tenisera osvojila gemove na svoje početne udarce, te se prešlo na taj-brejk.

I u dodatnom delu meča, Lajović je "pokazao zube" Nadalu, nije se predavao na 0:3, ni kod 1:4 nije posustajao, a kruna odlične igre u tom delu meča bio je egal 5:5 i 6:6, no bio je to i poslednji trzaj srpskog tenisera.

Španac je sa dva vezana poena "uzeo" gem i sebi obezbedio manje rezultatsku, ali veliki psihološku prednost posle iscrpljujućeg seta.

Očigledan pad u igri bio je prisutan kod Lajovića u nastavku, nije to bio više onaj igrač iz prvog seta, uz to je i Nadal podigao nivo igre, a kao rezultat toga bila su i dva relativno lako dobijena seta za Španca.

Bez obzira na poraz, Lajović je ostavio odličan utisak u Njujorku protiv jednog od najboljih igrača svih vremena.

Foto: Tanjug/Ap
Foto: Tanjug/Ap

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA