≫ 

NISMO VIDELI IZNENAĐENJE NA US OPENU: Nadal razmontirao Andersona i osvojio svoju treću titulu u Njujorku!

Takođe i ček na 3.4 miliona dolara koliko pripada pobedniku

  • 9

Rafael Nadal je pobednik US opena za 2017. godinu! Španski teniser je bez većih problema u tri seta savladao Južnoafrikanca Kevina Andersona i osvojio svoju treću titulu u Njujorku - 6:3, 6:3, 6:4.

Dva brejka u prvom i jedan u drugom setu bili su dovoljni Špancu da praktično reši pitanje pobednika u ovom meču, a kada je na početku trećeg seta uzeo brejk svima je bilo jasno da će pehar ponovo biti u njegovim rukama.

Bilo je ovo 23. finale Gren slema za Rafu, dok je Anderson igrao svoje prvo. Ukupno njihov peti međusobni meč i isto toliko pobeda na kontu Španca.

Foto: AP/Tanjug

Nadal je tako osvojio i svoj drugi ovogodišnji Gren slem (posle Rolan Garosa), dok su preostala dva u vlasništvu Rodžera Federera.

Takođe, Nadal je osvojio svoju ukupno 16. Gren slem titulu kao i ček na 3.4 miliona dolara.

Put do trofeja mu je i te kako bio olakšan. Najpre su Novak Đoković, Endi Mari i Sten Vavrinka otkazali učešće, da bi Del Potro u četvrtfinalu iznenadio Federera i rastužio veliki broj ljubitelja tenisa koji su navijali da se Rafa i Rodžer sretnu u Njujorku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Todor

    11. septembar 2017 | 05:28

    Znaci opet se drogira. Prevara od igraca (10. titula na otvorenom prvenstvu Francuske). Malo je prikocio sa dopingom prosle godine da ga ne diskfalifikuju trajno i opet je poceo.

  • Građanin

    11. septembar 2017 | 10:09

    Kada je Djokovic osvajao Rolan Garos (i pritom imao otvoren zreb), Vilander je rekao da ako Novak osvoji "to nije to i Djokovic to zna". Gde je sad da to kaze za Nadala koji je imao jos laksi zreb?

  • Fffffff

    11. septembar 2017 | 17:22

    Ja ne mogu da verujem koliko vi ljudi mrzite Nadala umesto da mu skinete kapu, čovek se nikada nije predavao iako su ga povrede stalno sustizale, čovek umalo da zbog kolena završi karijeru...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA