≫ 

Polufinale Dejvis kupa: Srbi poveli, Conga izjednačio!

Neverovatna partija Lajovića za naše vođstvo, a potom poraz Đerea protiv iskusnijeg rivala za krja prvog dana

  • 13

Iako je Srbija desetkovana povredama došla u Francusku kao potpuni autsajder za polufinale Dejvis kupa, naš tim posle prvog dana ima odličnih 1:1 protiv favorizovanih "galskih petlova".

Dušan Lajović je zabeležio pobedu protiv Lukasa Puja sa 3:1 (6:1, 3:6, 7:6, 7:6) i šokirao je navijače Francuske, koji su sasvim sigurno očekivali ubedljiv trijumf u polufinalu Dejvis kupa, a umirio ih je Žo-Vilfred Conga lakom pobedom protiv Lasla Đerea 3:0 (7:6, 6:3, 6:3).

Srpski teniser je u prvom setu pružio jak otpor 18. teniseru sveta, uspeo je da izbori taj-brejk u setu u kojem je imao i vođstvo od 4:2. Međutim, Conga je odmah uzvratio ribrejkom, da bi u odlučujućem periodu do izražaja došlo njegovo iskustvo i nesumnjivo veći kvalitet (dobio u taj-brejku 7:2).

U drugom i trećem setu nije bilo neizvesnosti, Conga je dominirao i Francuskoj doneo egal protiv Srbije.

Prethodno, Lajović je odigrao sjajan meč.

Naš najbolje rangirani igrač iz aktuelnog sastava od samog starta stavio do znanja 22. teniseru sveta da to što protiv sebe ima 58 mesta slabije rangiranog protivnika ništa ne znači. Na startu je poveo sa 4:0, a zatim je napravio još jedan brejk i ubedljivo sa 6:1 došao do prednosti u setovima.

Puj je odgovorio istom merom u drugom, pa je on bio taj koji je poveo sa 4:0. Iako se Lajović borio i vratio jedan brejk, do kraja je Francuz još jednom oduzeo servis našem teniseru i poravnao rezultat.

U trećem je viđena prava drama i razmena brejkova. Lajović je poveo sa dva brejka prednosti, ali je Puj uzvratio sa četiri vezana gema i došao do prednosti od 5:4.

Nakon toga je Lajović ponovo napravio brejk, i servirao za set, ali se ni Puj nije predavao i odmah je uzvratio ribrejkom. Odluka o trećem setu pala je u tajbrejku, koji je posle velike borbe dobio Lajović rezultatom 9:7.

Foto: AP/Tanjug

U poslednjem setu Lajović je na startu napravio brejk i čuvao ga je do kraja do rezultata 5:3, kada je servirao za set. Međutim, nije iskoristio meč loptu i Puj je ubrzo vezao nekoliko poena posle kojih je došao do brejka i vratio se u meč.

Kasnije je Lajović uspeo da dobije svoj servis gem i poveo je sa 6:5, a zatim na servis Puja došao do 40:0 i tri vezane meč lopte. Puj je uspeo da spasi sve tri i da uvede četvrti set u tajbrejku.

Ponovo je u tajbrejku viđena drama i serija mini-brejkova. Prvi je napravio Francuz, zatim je Lajović uzeo dva, pa je Puj uzvratio i poravnao na 4:4, ali je Lajović napravio novi mini brejk, a zatim iskoristio 6. meč loptu za veliku pobedu.

U subotu, na programu je dubl Herbert Pjer Uže/Nikolas Mau - Filip Krajinović/Nenad Zimonjić, u nedelju će Lajović na megdan Congi, a dan kasnije Đere ide na Puja.

Drugi polufinalni par čine Australija i Belgija.

Tamo je trenutno rezultat 1:0 u korist Belgijanaca.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA