≫ 

EKSKLUZIVNO: Rafa Nadal za Telegraf: Pariz je najvažniji teniski grad u mojoj karijeri!

Meč Krajinović- Nadal trebalo je da bude odigran na Centralnom terenu Akor Arene, u petak, oko 15.30 časova, ali se Španac iznenada povukao sa turnira

  • 3

Najbolji igrač sveta Rafael Nadal  trebalo je da igra (15,30 RTS) četvrtfinale protiv Filipa Krajinovića na Mastersu u Parizu.

Međutim, neposredno pred meč Španac je doneo odluku da se povuče, pa je Krajinović direktno u polufinalu Mastersa.

Ipak, Telegraf je pre meča dobio ekskluzivnu izjavu Nadala, koji očigledno ima problem sa kolenom.

>>> Plače mi se zbog Katalonije: Nadal skrhan zbog nereda u Španiji!

U meču protiv Kuevasa u kome Nadal svakako nije dominirao, dozvolivši protivniku veći broj brejkova i šansi za povratak u meč – i to veoma često “bušenjem” mreže pri duplim servis-greškama, sigurno da nije mali broj Nadalovih poklonika koji ima zebnju pred meč protiv našeg “vaskrslog” asa Filipa Krajinovića.

Po poslednjim informacijama sa konferencije za medije posle meča sa borbenim urugvajcem, često se spominjala Rafina povreda kolena – koja bi čak mogla da “zakomplikuje” njegov nastup na završnom Mastersu u Londonu. Ipak, ono što je momentalno važnije za naše poklonike tenisa je – da li Filip ima šanse u sutrašnjem meču protiv prvog igrača sveta za 2017. godinu – koji će ujedno biti i njihov takmičarski prvenac.

U ekskluzivnoj izjavi za Telegraf, Nadal je prokomentarisao sadržaj tog meča:

- Ja sam svakako dosta znao o tenisu koji igra Filip Krajinović, iako nismo do sada nastupali jedan protiv drugog na turneji. On je igrač koji se nalazi u izuzetnoj formi, u nizu pobeda na više turnira ove godine koji je nastavio i ovde u Parizu, došavši iz kvalifikacija do našeg meča.

Foto: Tanjug/Ap

- Igrači koji uspostave takav niz odličnih nastupa, trijumfa na turnirima – bez obzira o kom nivou takmičenja se radi – su izuzetno opasni,  imaju sve razloge da budu puni samopouzdanja i veruju u svoju igru i šanse.

- Filip igra odlično, ubedljivo, pun je elana – što me navodi na to da očekujem i pripremam se za veoma zahtevan meč… Pariz je najvažniji teniski grad u mojoj karijeri, i svaki meč za mene ovde ima veoma posebno značenje i motiviše me da opravdam očekivanja ovdašnje teniske javnosti - rezimira svoju ocenu narednog protivnika i predviđanje toka meča Rafael Nadal.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Ako je sudeći po svemu viđenom u Akor Areni večeras – Krajinović svakako nije bez šansi. Očigledno je da mu izuzetno pogoduje ambijent u Parizu, i da mu ovaj deo sezone igranja na tvrdoj podlozi u hali odgovara stilu igre.

Osvojivši konačni set protiv domaćeg miljenika Maua sa čak 6-1 svim ljubiteljima tenisa koji priželjkuju ono “neočekivano” daje za pravo da očekuju da će barem delovi sutrašnjeg meča opravdati to da se takmičarski prvenac španca i srbina odigrava upravo u četvrtfinalu jednog od najvažnijih turnira ATP turneje. Krajinović dobro zna da mora da učini sve da “ostane” što duže u meču protiv nadirućeg Nadala – a ako mu to bude pošlo za reketom (kao što je Kuevas uspešno demonstrirao u dobrom delu svog meča) – sve, pa i velika iznenađenja – uopšte nisu nemoguća.

(Vuk Brajović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA