≫ 

Krajinović u finalu Mastersa u Parizu posle drame! Da li je Srbija dobila novog Đokovića?!

Neverovatan uspeh srpskog tenisera, koji će biti drugi reket naše zemlje nakon velikog uspeha u Bersiju *U nedeljnom finalu će igrati Soka koji je porazio Benetoa

  • 58

Filip Krajinović je u finalu Mastersa u Parizu! Srpski teniser je napravio najveći uspeh u karijeri, a očigledno nema nameru da se tu zaustavi! U polufinalu je savladao Amerikanca Džona Iznera sa 2:1 (6:4, 6:7, 7:6) i tako obezbedio veliko finale i bitku za trofej u Bersiju.

Velika drama viđena je u čuvenoj pariskoj dvorani, gde je meč rešen posle dva taj-brejka. Krajinović je prvi izgubio, kada je Izner izjednačio u setovima, ali je drugi dobio Srbin posle velike drame!

>>> Filip Krajinović za Telegraf o predaji Nadala: Srećan sam i razočaran, spremio sam taktiku za Rafu! (VIDEO)

Izner je dominantno započeo meč osvajanjem prvog seta bez izgubljenog poena, dok se Krajinović već u narednom suočio sa čak tri brejk lopte. Ipak, uspeo je konačno da dobije izuzetno naporan gem i da izjednači.

Amerikanac je nastavio sa bombama iz servisa i u svom narednom gemu, ali je i Srbin bio sigurniji na servisu u svom drugom gemu i izgubio je so jedan poen.

U narednom gemu Krajinović pravi brejk! Zatajio je servis Iznera i srpski teniser je došao do dve brejk lopte i odmah je iskoristio prvu.

Do kraja seta je bio izuzetno siguran u naredna tri servis gema nije izgubio nijedan poen i dominantno je poveo sa 1:0 u svom drugom polufinalu u karijeri.

Drugi gem doneo je dominaciju servera do same završnice i nije bilo brejkova. Krajinović je u nekoliko gemova dolazio do 30:30, ali je Izner uvek u tim trenucima pronalazio dobar prvi servis.

Foto: Tanjug/AP

U 10. gemu, kada je Izner servirao za ostanak u meču na tribinama je pozlilo jednoj starijoj gospođi, koja se na kraju ipak oporavila nakon ukazane pomoći, ali je pauza trajala bar pet minuta, ali to nije poremetilo Iznera, koji je odservirao as za izjednačenje.

Krajinović je u narednom gemu takođe imao problematičnu situaciju i 30:30, ali je u najbitnijim momentima odigrao sigurno i izjednačio je na 5:5.

Sigurni su bili i jedan i drugi u narednim gemovima i došli su do tajbrejka. Međutim, Krajinović je odmah na startu izgubio svoja dva servisa i Izner je lako došao do izjednačenja (7:2).

Foto: Tanjug/AP

Kako je počeo treći set, tako smo gledali neverovatnu borbu u prvom gemu na servis Krajinovića. Posle nekoliko izjednačenja Srbin je uspeo da sačuva svoj servis, ali nije dozvolio Izneru brejk šansu.

U nastavku trećeg seta do 4:4 i jedan i drugi su bili sigurni na svojim servisima, a onda je Izner došao do brejk lopte i prednosti od 40:30. Tada je Krajinović pronašao pravo ''iznerovsko'' rešenje i sa tri snažna servisa došao do izjednačenja.

Na kraju je i treći set rešen u tajbrejku. Krajinović je loše počeo i na startu je izgubio svoj servis, ali nije se predavao i kasnije je uspeo da vrati mini-brejk i dođe do izjednačenja. Kasnije je još jednom napravio mini-brejk, posle fenomenalnog riterna i došao je do meč lopte na svoj servis, koju je i iskoristio!

Krajinović će u finalu igrati protiv Džeka Soka, protiv kog sasvim sigurno ima šanse da dođe do prve Masters titule u karijeri.

Foto: Tanjug/Ap

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Phantom007

    4. novembar 2017 | 17:11

    Nadam se novog kvalitetnog tenisera za top 10, ali novog Djokovica... Budimo realno, takvog necemo dobiti u narednih, da ne preterujem, ali 50god sigurno... Ajmo Filipe do prve velike pobede! A ti, Nole, vracaj se da tenis ponovo bude zanimljiv

  • Ana

    4. novembar 2017 | 17:18

    👏👏👏👏👏👏🕺

  • Peco

    4. novembar 2017 | 17:10

    ппппппппп....да га не урекнемо!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA