≫ 

ŠTETA: Krajinović izgubio finale Pariza, iako je vodio 1:0 u setovima!

Srpski teniser poražen od Amerikanca Džeka Soka u tri seta

  • 24

Šteta, šteta, šteta...velika šteta! Srpski teniser Filip Krajinović nije uspeo da osvoji svoj prvi Masters u karijeri, pošto je u finalu Pariza poražen od Džeka Soka rezultatom 2:1 (5:7, 6:4, 6:1)

Iako je vodio sa 1:0 u setovima i imao igru, Krajinović je dozvolio protivniku da on bude taj koji je u nastavku diktirao tempo. Naš teniser kao da se uplašio trijumfa, a to se i te kako videlo na početku drugog seta kada je pokušavao da razdrma noge koje su ''zakočile.''

Uprkos porazu, Krajinović je napravio veliki uspeh i od ponedeljak će biti 33. na rang listi. Inače, ovo je bio prvi međusobni duel njega i Soka.

Foto: AP/Tanjug

Filip je dobio prva dva gema na meču na razliku, međutim nijednom nije pružio protivniku priliku za brejk - 2:1. S druge strane, Sok je poprilično bio siguran na svoj servis. Četvrti gem je, takođe, dobio s nulom - 2:2.

Međutim, Amerikanac je napravio dve greške u narednom gemu i Filip je ponovo imao vođstvo - 3:2.

Nervozan gem za Amerikanca Krajinović je sjajno iskoristio i uzeo brejk. Vodio je Sok 40:15, Filip imao jednu brejk loptu, zatim i drugu koju je uzeo nakon duple greške protivnika. Ipak, već u narednom gemu Sok je vratio brejk i smanjio na 4:3 pred svoj servis.

A on ga je ponovo poslužio, jer je i treći put do tada uzeo brejk s nulom - 4:4. Krajninovića onaj brejk kao da je malo ukočio, pošto je dozvolio protivniku da dođe do 40:40. Ali samo dotle, jer je zatim naš teniser sjajno izašao na mrežu i onda odservirao as za 5:4.

Bio je dobar i na Sokov servis, ali je greškama dopustio protivniku da dođe do 5:5. Ne i do brejka, pa je Filip ubrzo poveo sa 6:5. Zatim je usledio sjajan gem našeg tenisera koji je sačekao dve greške Soka iz forheda i iskoristio je prvu set loptu - 7:5.

Foto: AP/Tanjug

Sok je na početku drugog seta lako potvrdio brejk koji je odmah osvojio. Krajinovića je ''izdao'' bekhend i upravo to je donelo prevagu - 2:0. Prodrmao je Krajinović tada noge, pokušao da se opusti i to je urodilo plodom. Smanjio je na 2:1.

Smanjio, a zatim opet stao! Sok je uzeo svoj servis, takođe i brejk, čime je došao do 4:1 u drugom setu. Ipak, Krajinović je vratio jedna brejk za 2:4, a zatim je potvrdio isti - 3:4. Sok je prekinuo Filipšovu mini seriju koji je nedugo zatim uspeo da odservira ostanak u drugom setu - 4:5.

Nažalost po našeg tenisera, Sok je bio dominantan i sa nulom je osvojio gem za 1:1 u setovima - 6:4.

Velika drama viđena je na početku trećeg seta, pošto je Krajinović vodio 40:0 i dopustio protivniku da dva puta izjednači. Ipak, Srbin je poveo sa 1:0, da bi zatim izgubio pet gemova. Dva na svoj servis - 1:5, i to je bio kraj.

Amerikanac je šesti gem dobio čak za 53 sekunde, a zatim je i po treći put u trećem setu uzeo brejk za titulu. Svoju prvu na Mastersu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA