Iz Nadalovog štaba priznali: Novak je kompletniji od Federera, nismo imali taktiku za njega

Toni Nadal pohvalno govorio o srpskom teniseru koga smatra najboljim na betonu u istoriji

  • 3

Prvi igrač sveta, Rafael Nadal i njegov stric Toni završili su saradnju posle 27 godina i 16 osvojenih grend slemova. Zajedno su prošli mnogo toga, put do vrha svetskog tenisa, krize, povrede, i ponovni plasman na čelo ATP liste.

Ono što je obeležilo jednu eru, svakako su dueli Nadala sa Novakom Đokovićem i Rodžerom Federerom. Ljubitelji tenisa uživali su u svakom poenu u mečevima koji su postali teniski klasik. Često Rafa nije imao rešenja za Novaka, što je priznao i Toni Nadal koji je svoj trojici našao idealni podlogu.

- Rafael je najbolji teniser u istoriji na šljaci, Federer na travi, a Đoković na betonu. Mislim da je Novak načinom na koji je igrao pre dve godine bio prosto nepobediv, kompletniji igrač od Federera. Tačno je da je Federer imao izvanrednu godinu, ali kada smo se pripremali za mečeve sa Đokovićem nisam znao koju taktiku da izaberem da bismo ga pobedili - iskren je bio Rafin bivši trener.

>>>Ovde je Đoković osvojio 6 Gren slem titula, a danas se tu igra košarka! (VIDEO)

Nadal smatra da je tako jaka konkurencija smanjila broj osvojenih trofeja svakog od njih, ali da je u isto vreme podigla igru na viši nivo.

- Sudari sa Federom i Đokovićem nisu srećna okolnost, ali u isto vreme oni su dobri za nivo vašeg tenisa. Njih trojica primoravala su jedni druge da podižu nivo igre, treniraju napornije, ostaju duže na terenu, jer su znali da taj najbolji udarac koji imaju možda sutra neće biti dovoljan za pobedu. Kada postoji obaveza i izazov, bolje se radi i više postigne - izjavio je Toni Nadal.

Nadal i Đoković odigrali su ukupno 50 mečeva, srpski teniser je slavio 26 puta.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA