≫ 

Ludnica u Melburnu: Viktor otimao peškir srpskom navijaču, izdržao maraton, ućutkao Australijance i pokazao im mišiće! (VIDEO)

Navikao nas je Viktor na ovakve mečeve

  • 0

Viktor Troicki plasirao se u drugo kolo Australijan opena pošto je posle preokreta pobedio 188. igrača sveta Aleksa Bolta posle pet setova, 6:7, 4:6, 6:2, 6:3, 6:4.

Troicki, 65. igrač sveta, pobedio je domaćeg igrača za dva sata i 52 minuta.

U prvom setu nije bilo brejka, pa je set odlučen posle taj-brejka, koji je Bolt dobio sa 7:2. Australijanac je u petom gemu drugog seta oduzeo servis Troickom, što mu je bilo dovoljno da povede u meču.

Srpski teniser je posle toga uzvratio, osvojio je treći set za manje od pola sata i uz dva brejka smanjio zaostatak. Troicki nije imao većih problema ni u četvrtom setu, poveo je sa 2:0 i 4:2, sačuvao prednost i izjednačio.

Bolt, koji je za učešće na turniru dobio vajldkartu, poveo je u petom setu sa 3:0, ali je Troicki uspeo da se vrati u meč i uz dva brejka napravi preokret i pobedi.

Meč je bio i više nego uzbudljiv zbog velikih obrta, ali i karnevalske atmosfere koju su napravili navijači, i to sa obe strane.

Bolt je imao veliku podršku kao domaći igrač, naša australijska dijaspora potrudila se da bude uz Viktora.

Bili su dobro raspoređeni navijači iza Viktorove klupe, opremljeni i zastavama, a jedan se poslužio Viktorovim peškirom tokom igre, da bi mu ga Troicki munjevito oduzeo kada se vratio.

Izdržao je pritisak do kraja Troicki, a zatim i burno proslavio trijumf pokazavši mišiće australijskim fanovima.

Troicki će u drugom kolu protiv pobednika duela 17. nosioca Australijanca Nika Kirjosa i Brazilca Rožerija Dutre Silve.

Inače, posle pobede Troickog, Ivo Karlović je eliminisao Lasla Đerea sa 7:6, 6:3, 7:6, dok je Švarcman bio bolji od Dušana Lajovića sa 2:6, 6:3, 5:7, 6:4, 11:9.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA