≫ 

LAJOVIĆ ŠOKIRAN: I sudija je navijao protiv mene, aplaudirao je protivniku na poenu!

Petosatovni triler obilovao neverovatnim obrtima i neteniskim pojavama – Lajović izgubio 11:9 u odlučujućem setu

  • 6

Herkulovski trud Dušana Lajovića danas nije nagrađen po svemu zasluženom pobedom u meču protiv istrajnog argentinca Dijega Švarcmana.

U petosatovnom trileru koji je obilovao dramatičnim obrtima – iz poena u poen – nijanse su odlučile da, posle vođstva od 2:1 u setovima, popularni Duci izgubi naredna dva i zabeleži još jedan poraz posle velike i izjednačene borbe tokom celog meča.

A sve to, tek nekoliko nedelja posle složene operacije bruha, problema sa jakim bolovima u predelu ramena, i samo nepune 3 nedelje treninga pred prvi Grend Slem sezone, uz redovnu prateću terapiju za sve navedene zdravstvene probleme.

- Malo je reći da je meč bio čudan, težak, neizvestan, iscrpljujući. Da mi je, pre početka Grend Slema, neko rekao da ću moći da ga odigram na ovom nivou, ne bih mu verovao. Sada, posle svega, retko kada mi je bilo ovako teško da prihvatim poraz. Meč je bio prožet brojnim šansama, brejkovima, i po mnogo čemu je podsećao na niz sličnih mečeva u pet setova koje sam na kraju gubio. Na to je uticao i još nedovoljno pouzdan prvi servis, bez kojeg nisam imao stabilnost da održim potreban nivo igre za pobedu, već stalno oscilirao između odličnih poteza i neiznuđenih grešaka… - sa velikim uzdahom nam opisuje tok meča iz svog ugla Dušan i dodaje:

- Previše šansi koje bi trebao lako da konvertujem u poene se na kraju osvete, i svakako odraze na preko potrebno samopouzdanje u ključnim trenucima meča. Povrh toga, Švarcman je igrač koji izgara u svakom smislu, koji će vas uvek naterati da odigrate još jednu loptu, a meni nije uspevalo da, posle odlično izvedene ofanzive, završim poen u svoju korist. Jedan od takvih, presudnih poena koji se završio mojom greškom je bio krajem četvrtog seta, kad sam lak viner sa mreže izbacio u aut.

Lajović nam je zatim preneo istinski nečuvenu pojavu na Grend Slem takmičenju, koja mu se dogodila protiv Švarcmana.

- Uz to, bio sam potpuno šokiran ponašanjem jednog od linijskih sudija. Zamislite, on je bio toliko bezobziran da je aplaudirao Švarcmanu na osvojenom poenu – i to dva puta. Skrenuo sam pažnju sudiji u stolici na tome, on ga je nešto kasnije i zamenio, ali šta reći kada vam se takva neverovatna pojava “uključi” kao aktivan faktor u igru, psihu?!

- Najgori je prvi dan posle ovakvog poraza, jer ćete igrati izvrsno na treningu pošto još “odlično osećate” loptu kao posledica igranja 5 setova u 5 sati, a da znate da vam to više ne može koristiti. Ipak, znam šta treba i valja raditi dalje, kako bih napravio ključni napredak u mojoj karijeri i imam puno poverenje u sveukupnu metodologiju rada koju moj stručni tim iz Španije sprovodi u poslednjih godinu dana naše saradnje.

- Jer, napredak u igri nije dovoljan ako nema rezultata, samopouzdanja. Ako su se zdravstveni problemi sada rešili (stanje sa bruhom otkriveno još prošlog januara, prim.aut.), sada je vreme za rad na konsolidaciji igre, i mislim da će mi dobro planiranje narednih nastupa dosta pomoći da uđem u željeni takmičarski ritam - na optimističnoj noti završava svoj osvrt na verovatno najteži meč koji nije završen na način na koji je Dušan želeo.

Nadamo se da će uspešnim nastupom u dublu sa danas trijumfalnim Damirom Džumhurom (3:2 u setovima protiv veterana Lorencija) naš mladi as već za dva dana staviti po strani sećanje na ovaj poraz, jer bi bila istinska sportska nepravda da se ovakav trud ne nagradi pobedom – barem i u ovoj konkurenciji!

(Specijalni izveštač Telegrafa sa Australijan opena, Vuk Brajović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MVP

    15. januar 2018 | 16:54

    Napred Srbine,moramo da zivimo sa tom mrznjom prema nama,odavno sport nije samo sport,vec cista birokratija,politicka naravno.

  • Čika Jova

    15. januar 2018 | 19:52

    Toliko si sigurnih poena prodao da nije moglo drugačije da se završi. Nije mi jasno da li si neke poene želeo da atraktivno realizuješ? Glavu gore, treniraj vredno, aktiviraj sve moždane vijuge i biće bolje. Rad, rad, rad i uspeh će doći.

  • Ante

    15. januar 2018 | 17:03

    Završena stvar, nemaš više kondicije, tehnike, morala, idi kući, odmaraj!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA