≫ 

Troicki video TRI ključna razloga za poraz od Kirjosa: Loš servis, izbačaj i duple greške!

Srpski teniser shvatio je svoje greške u duelu sa Australijancem

  • 0

Svestan je Viktor Troicki da je puno toga uradio dobro u današnjem meču protiv Kirijosa, ali ne i da bi mu i bolji nastup doneo pobedu.

- Izuzetno je teško igrati protiv njega, jer je on igrač koji vam ne da puno šansi i primorava vas da održavate servis u bukvalno svakom vašem servis gemu, pošto je jedan od najboljih servera na turneji. Problemi su nastali krajem prvog seta, pri drugom servisu, koji danas uopšte dobro nisam osećao.

>>> Navijači nervirali Viktora, on lomio reket i pogodio sudiju u glavu! Troicki pravio šou umesto Kirjosa i izgubio (VIDEO)

- Prvi me je dobro služio, ali sam – po sebi – podbacio sa drugim, naročito u nekim važnim delovima meča. Izbačaj me nije služio, i usledile su duple greške koje su u tom trenutku bile nenadoknadive - kritičan je Troicki.

Viktor je pohvalio i Nikov stav na terenu

- Kirijos igra sa puno samopouzdanja, i ne bi bilo iznenađenje kada bi na ovom Australijen Openu otišao daleko u žrebu. Naravno, to se još uvek kod njega ne može predvideti, jer ako nije raspoložen tog dana – sva je prilika da će se to veoma štetno odraziti na njegovu igru. I prošle godine je došao do trećeg kola, pa ispao – na iznenađenje svih. Ipak, čini mi se da je ove sezone već osvojio jedan turnir (Brizbejn), znatno je više fokusiran, spreman  i to sam osetio u njegovoj igri danas.

- Plan igre koji sam definisao pre meča sam u većem delu sproveo, i u tom pogledu ne mogu da budem nezadovoljan. Pitanje ostaje – šta bi bilo da sam uzeo prvi set – ali smatram da bi bilo veoma teško da iz ovakvog meča izađem kao pobednik. Mislim da je Kirijos jedan od najnepredvidljivijih igrača u tenisu, neko ko može u trenutku da promeni strategiju i stil igre – i da nikako ne možete da se prilagodite tome. Kod mnogih drugih igrača – pa i onih uspešnijih i slavnijih, poput Nadala – čini mi se da bi to išlo lakše nego protiv Nika.

Foto: AP/Tanjug

- Vanredne” situacije koje su pratile meč Viktor je ovako prokomentarisao:

- To što mikrofon i ozvučenje nisu radili mi nije toliko smetalo, ali me je helikopter – naravno – iznervirao. Doduše, odlično sam odservirao baš u tim momentima, tako da mi je taj period igre rezultatski prošao super. Žao mi je što sam pogodio Džejmsa (sudiju) u glavu – i pogotovo njega, jer je on pravi dobrica. Super je reagovao, brzo smo se skapirali… Eto, dešava se, i krivo mi je što se baš on našao na putu te loptice…”

Narednih nekoliko meseci će biti izuzetno važno za Viktorov povratak na bolje pozicije u svetskom tenisu:

- Nisam nezadovoljan igrom i formom prikazanom u Australiji, a rane eliminacije su takođe plod loše sreće i žreba. U Sidneju sam u prvom kolu igrao sa izuzetno neugodnim protivnikom - na paklenoj temperaturi preko 2.5 sata, mogao da dobijem meč.

Ovde mi žreb nije išao na ruku, i ranije sam se oprostio od takmičenja nego prošle godine – što znači da ću izgubiti dosta poena u odnosu na isti period prošle godine. Poraz u Dohi je potpuno neoprostiv. Ukratko, moram da se presaberem, zaustavim “odliv” bodova i pripremim se da najbolje moguće odigram turnire u dvoranama u Evropi u narednom periodu. Ovaj negativan trend mora da se okonča - napominje Viktor.

Foto: Tanjug/AP

Iako je današnji nastup protiv Kirijosa bio svakako mnogo bolji nego što Viktor – posle bolne rane eliminacije – misli, činjenice takođe ukazuju na to da naš teniser nije bio ovako nisko na rang listi od kada je izveo jedan od najimpozantnijih “kam-bekova” u tenisu, posle odrađene suspenzije.

- Preostali nastup u dublu u Melburnu, kao i turniri u Sofiji (polufinale i četvrtfinale singla, i trofej sa Zimonjićem u dublu od njegovog ustanovljenja) i Roterdamu (polufinale pre 2 godine) bi mogli da budu odlična prilika da Viktor poništi loše vibracije sa početka sezone 2018, nastavi sa dobrim radom i povrati veru u svoje neosporne kvalitete. Od svega što smo čuli od obojice aktera večerašnjeg meča na Hajsens Areni – reči i pohvale Nika Kirijosa verovatno bolje opisuju tenis Viktora Troickog nego što bi on sam sada rekao na tu temu. Koliko će brzo stvari doći na svoje mesto – bez obzira na neke loše okolnosti koje momentalno mogu da zasmetaju u realizaciji planova – zavisi isključivo od dobrog rada i posvećenosti Viktora Troickog. A da to on ume i može – nama je itekako dobro poznato!

(Specijalni izveštač Telegrafa iz Melburna , Vuk Brajović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA