Marta Kostjuk - svetsko čudo ženskog tenisa i velika prijateljica Srba: Mnogo volim vaš narod, koristim svaku priliku da se slikam sa Noletom (FOTO) (VIDEO)

Ukrajinska tenserka razgovarala sa specijalnim izveštačem Telegrafa

  • 4

Osvojila je Ju-Es Open sa našom Olgom Danilović, svojevremeno je izjavila da joj je želja da se uda za Novaka Đokovića. Petnaestogodišnja Marta Kostjuk je ponovo fascinirala teniski svet ulaskom u treće kolo Australijen Opena u svom prvom nastupu u seniorskoj konkurenciji, prošavši “tri kruga pakla” u kvalifikacijama i pobedivši 25. nositeljku Peng i privilegovanu australijanku Rogovsku u prva dva kola glavnog žreba u singlu.

Ipak, ubedljiv poraz protiv top 5 zemljakinje Svitoline (6-2, 6-2) po njoj je bio neizbežan.

>>> NIKAD BRUTALNIJI ĐOKOVIĆ OSUO PALJBU NA ATP: Tretiraju nas kao životinje u kavezu!

Foto: AP/Tanjug

- Nisam ni mislila da ću bolje igrati ovakav meč. Jednostavno, Elena je bila prejaka u svakom smislu, i to što je pobedila za manje od sat vremena dovoljno govori. Donekle me je utešilo to što mi je majka rekla posle meča da ovaj poraz ne znači ama baš ništa loše i da treba da budem sve osim tužna, ali, i dalje suze samo što mi ne navru kada pomislim na to kako sam prošla… - iskreno da iskrenije ne može biti nam prenosi svoje utiske simpatična Ukrajinka, i u šali kaže:

- I ovaj poraz ima svoju svetlu stranu, jer, barem se nismo previše mučile po ovoj nesnosnoj toploti, i imaću više vremena da uradim nešto danas osim tenisa.

Svoj poseban odnos prema srpskim teniserima Marta gaji od turnira do turnira.

Foto: AP/Tanjug

- Videla sam Novaka i ovde u Melburnu, koristim svaku priliku da se slikam sa njim. Divan je, i veliki sam njegov poklonik - pomalo sramežljivo komentariše ovu temu najveća nada svetskog ženskog tenisa.

- Istina je, izuzetno puno volim srpske kolege, koleginice. Osvajanje juniorskog Ju-Es Opena će mi biti jedno od najlepših sećanja iz tog perioda karijere, i redovno sam na vezi sa Olgom. Naravno, čestitaću joj rođendan za dva dana; ne pitajte kako, i da li ću joj poslati tortu. Naći ću već neki poseban način.

Iskustvo i prvenac na najvišem takmičarskom nivou, Marta će sigurno pozitivno sagledati, kada joj malo “splasne” razočarenje posle današnjeg ubedljivog poraza. Već razmišlja o obavezama u Fed Kupu, i to upravo ovde, protiv Australije, u kome neće imati pomoć njene današnje rivalke.

Teret obaveza života profesionalne teniserke prihvata kao ostvarenje svojih snova, realizaciju napornog rada, i neće biti mirna dok ne bude spremna da pobeđuje, ili barem pruža jači otpor najboljim igračicama sveta. Ali, sa vremena na vreme uspe da “eskivira” obaveze profesionalne teniserke i ozbiljnost koju nose:

Foto: AP/Tanjug

- Drago mi je što ponekad sama sebi mogu da dokažem da još imam 15 godina, ne budem ovako ozbiljna kao što sam sada pred vama, i mogu da se zabavljam kao i svi moji vršnjaci. Evo, videću da “zbrišem” na neki dan, pođem na plažu, vidim neke delove Australije u kojima još nisam bila, radim štagod drugačije… - raduje se maloj pauzi pred Fed Kup Marta, pulenka Ivana Ljubičića, trenera najtrofejnijeg svetskog igrača Rodžera Federera.

Za kraj kratkog i prijatnog druženja u Melburn Parku ova mila i spontana devojčica ima jasnu poruku, koju volimo da čujemo gde god se našli:

- Ja veoma volim srpski narod!

Na to, odgovaramo parafrazom reči kojima je njen idol Novak Đoković juče pozdravio svoje poklonike posle pobede na Monfisom – Volimo i mi tebe!

(Specijalno za Telegraf iz Melburna, Vuk Brajović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dany 5

    19. januar 2018 | 19:02

    Bravo curo,samo napred

  • Srboljub

    19. januar 2018 | 20:05

    I mi volimo tebe.

  • Kosovka

    19. januar 2018 | 20:05

    Bravooi mi tebe volimo lutko tri puta. Vise..Ko nasvoli mi mu uzvratimo doknas ne povrede .Srbi smo mi.Srecnooooooooo ..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA