≫ 

NOVAK POTPUNO ISKREN O POVREDI: Ne znam kako će sve to izgledati ni sutra, ni za dva dana!

Srpski as govorio o tome kako se trenutno oseća i podsetio da je svojevremeno iz povrede izlazio kao šampion

  • 8

Brojna redovna nagađanja prate svaku informaciju ili izveštaj, ma koliko bio sažet ili nepotvrđen, o tome šta se može očekivati od Novaka Đokovića na Australijan Openu ove godine.

Ono što najviše interesuje i Novaka i poklonike njegovog borbenog teniskog stila je zdravstveni bilten, to jest – u kom je stanju njegov lakat, i kako izgledaju njegovi treninzi između nastupa.

>>> NIKAD BRUTALNIJI ĐOKOVIĆ OSUO PALJBU NA ATP: Tretiraju nas kao životinje u kavezu!

Današnji trening protiv levorukog australijanca Bolta (dosta namučio našeg Viktora u prvom kolu singla) dao je pregršt motiva za optimizam: Novak se odlično kretao, svi udarci su bili na željenom nivou (servis – takođe) i lakat nije stvarao bol.

O svojim očekivanjima za naredne nastupe i mogući tok turnira, uzevši u obzir sve okolnosti koje prate njegov povratak proteklih nedelja, Novak je bio neposredan sa srpskim izveštačima iz Melburna, među kojima je i Telegrafov:

Foto: Guliver/Scott Barbour/Getty Images

- S jedne strane, nastojim da kontrolišem svoja očekivanja, u ovim okolnostima. Sa druge strane, deo mene je svestan svih svojih uspeha ovde, pozitivnog istorijata, i to mi daje dovoljno razloga da verujem da mogu da idem do samog kraja i meča za titulu - rekao je Novak i dodao:

- Meni je, jednostavno, to uvek u glavi, i nemam nikakav problem da to istaknem. Istovremeno, želim da se u potpunosti usresredim na svakog narednog protivnika, naredni izazov, jer su ove dve nedelje izuzetno duge u takmičarskom smislu.

- U mom slučaju, čak i tri i po, jer sam ovde došao ranije, pripremao se. Nisam ni bio siguran da li ću na kraju i nastupiti ovde, u kom stanju će biti lakat. I tako, iskreno, ne znam kako će sve izgledati – ni sutra, ni za dva dana. Trenutno sam veoma zadovoljan što sam uspeo da prebrodim dosadašnje izazove, teške uslove za igru i protivnika poput Monfisa, koji je bio u vrhunskoj formi, osvojio turnir u Dohi.

Foto: Tanjug/AP

Nastavio je Đoković svoje izlaganje:

- U prošlosti sam imao slične situacije i okolnosti i, kad sam uspevao da iz njih izađem kao pobednik, najčešće sam osvajao titulu. Iskreno se nadam da istorija može da se ponovi i ove godine u Melburnu - rečima opreznog optimizma opisuje svoj pogled na dalji tok turnira Đoković.

(Specijalno za Telegraf iz Melburna, Vuk Brajović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ante

    19. januar 2018 | 18:29

    Šta će siroti Nole, oseća da će da izgubi, pa sada opet priziva " povrede", vrućine, sudije , .....

  • srb

    20. januar 2018 | 10:06

    Dobio bi zvereva lagano

  • Milica

    20. januar 2018 | 09:54

    Akmo Nole. Vratio si se na velika vrata i zapušio usta mnogima koji te se plaše. Hrabrost, snaga,inat i samopouzdanje su tvoje oružje. Samo napred veliki dečače,svet je opet tvoj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA