≫ 

Novak silni ide dalje! Srbin "počistio" Španca, sledi mu korejska senzacija (FOTO)

Đoković bez mnogo muke eliminisao Ramosa-Vinjolasa

  • 49

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala Australijen opena posle pobede nad Špancem Albertom Ramosom-Vinjolasom u tri seta 3:0 (6:2, 6:3, 6:3) i igraće protiv Korejca Čunga u narednoj rundi.

>>> Senzacija Korejca: Novaku je sad otvoren put do Federera

Ovaj je prethodno priredio veliko iznenađenje eliminisavši Nemca Zvereva u pet setova i tako učinio "uslugu" našem asu na putu do same završnice, pre svega do polufinala i meča sa Federerom.

>>> Skijanje im važnije od Đokovića: Sraman potez Eurosporta!

Bila je ovo peta pobeda Novaka u petom meču protiv godinu dana mlađeg momka iz Barselone koji nikada nije osvojio set kada je sa druge strane mreže Srbin.

Ono što je jako važno, sem trijumfa naravno, je i činjenica da se Đoković energetski sačuvao, završio je meč u tri seta, pa će imati dovoljno vremena za rekuperaciju i pripremu za duel protiv Korejca Čunga.

Jedino što možda može da zabrine je nelagodnost koju je osetio početkom drugog seta kada je tražio medicinski tajm-aut. U pitanju je donji deo leđa koji mu je adekvatno istretiran, pa se na teren vratio jednako dobar, kvalitetan i spreman za dalju borbu kao i do prekida.

U prvom setu videli smo širok repertoar udaraca, pljuštali su vineri iz ruku našeg asa: forhend, bekhend, volej... svejedno, za Španca su mnoge loptice bile neuhvatljive, pa otud od 2:2 četiri vezana gema za Novaka i dobijen prvi set u stilu. Dominantno.

Jedini krizni momenat za Đokovića dogodio se u sedmom gemu drugog seta. Čak šest puta spašavao je brejk, često je rastezao majicu koja kao da mu nije odgovarala najbolje, no prevazišao je sa i taj momenat, sigurnim servisima uzdrmao rivala i vratio meč u mirne tokove, tada za 4:2, a do kraja je set rešio sa 6:3.

I treći set bio je manje-više rutina za šestostrukog šampiona Melburna. Praktično, Đoković je rešio taj deo igre u trećem setu kada je oduzeo servis Špancu, a onda bez mnogo trzavica odigrao do kraja. 

Foto: Tanjug/Ap
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA