≫ 

Đoković ispao sa Australijan opena od 58. tenisera sveta! Senzacija Čunga, korejskog čuda od deteta! (VIDEO) (FOTO)

Najbolji srpski teniser nije mogao protiv tenisera za koga veruju da je njegov naslednik u svetskom tenisu

Novak Đoković je poražen od Korejca Hjeona Čunga u osmini finala Australijan opena sa 3:0 (7:6, 7:5, 7:6)! Teniser za koga se veruje da je budući broj 1, i predvodnik novog teniskog talasa, napravio je senzaciju u Rod Lejver areni, eliminisavši šestostrukog prvaka Australijan opena.

Novak nije imao rešenje za fantastičnu igru 58. tenisera sveta, koji je pogađao linije, slao duboke lopte, udarao svom snagom i dovodio Novaka do ludila kada je stizao neke neverovatno teške lopte.

Đoković je popuštao u završnici setova, iako je prethodno uspevao da se vrati u igru i da stigne prednost Čunga, koji je u ranoj fazi svakog seta imao prednost brejka, a nekada i dva.

VIDEO: Pogledajte dirljivu izjavu Novaka Đokovića na srpskom o pitanju dalje karijere

Dita Alangkara
Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug

Skoro svaki set završen je na identičan način. Čung rano stigne do prednosti, čuva je do sredine seta, kada se Đoković vrati i izjednači, a onda kada ima priliku da potpuno preokrene napravi veliku grešku i omogući Korejcu da u nastavku dođe do prednosti.

VIDEO: Pogledajte kako je Đoković trenirao za duel protiv Čunga!

Stekao se utisak kao da je Novak igrao protiv svog dvojnika! Kao da su Korejci napravili Đokovićevog klona. Identičan stil igre, brz, neumoran u trčanju, fizički jak, vraća sve moguće sa osnovne linije. Bilo je ovo kao da Đoković igra protiv svoje verzije od pre tri godine, kada je bio nepobediv i kada dominantno držao vrh svetskog tenisa.

Foto: Tanjug/AP

Novak je veoma loše počeo meč. Delovalo je kao da su uloge obrnute i da on ima tremu, iako je na Rod Lejver Areni osvojio čak šest titula i igrao neverovatan broj finala, polufinala, četvrtfinala i duela u ranijim fazama turnira.

Čungu je ovo bio najveći meč u karijeri, ali je samouvereno ušao u borbu protiv šestostrukog prvaka Australijan opena. Na startu je napravio dva brejka i poveo sa 4:0. Novak je uspeo da vrati jedan, a zatim i drugi kada je Čung servirao sa set. Tada se skratila ruka i Đoković je to iskoristio.

Momentum je bio na njegovoj strani i mnogi su pomislili da bi ubrzo mogao da osvoji prvi set, ali se Čung konsolidovao i uspeo je da se domogne tajbrejka.

Foto: AP/Tanjug
Foto: Tanjug/AP

Novak je sigurno započeo tajbrejk, ali je i Čung osvojio poene na svoj servis, iako je morao ozbiljno da se namuči kod jednog teškog voleja na mreži, koji je ipak odlično izveo i došao do 2:1. Zatim je sličan odigrao i Đoković i izjednačio na 2:2, ali je potom Novak napravio dvostruku servis grešku i poklonio protivniku mini-brejk, ali je u narednom poenu Novak odigrao sjajno i vratio mini-brejk i izjednačio na 3:3.

Čung je posle promene strana bio siguran na svom servisu, ali ne i Novak, koji je napravio novu grešku i omogućio Korejcu novi mini brejk. Potom je odlično riternirao i došao do tri set lopte. Novak je prvu spasio, ali ne i drugu i Čung je poveo sa 1:0 u setovima.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Tokom prvog seta je Đoković u pokušaju da smečuje jednu loptu povredio lakat koji ga je mučio tokom prošle godine, zbog čega nije igrao prethodnih šest meseci.

U pauzi između dva seta dobio je i medicinsku pomoć, kako bi mu lakat bio osposobljen za nastavak meča i to je zabrinulo njegove navijače.

Drugi set je počeo identično kao prvi. Novak je propustio 4 brejk prilike na startu drugog seta, dok je Čung u narednom gemu uspeo da oduzme servis Đokoviću i došao je do vođstva, a zatim došao do 4:1.

Foto: Tanjug/AP

Novak se zatim konsolidovao i počeo bolje da igra. Uspeo je da se vrati u drugi set i da vrati brejk. Izjednačio je rezultat na 4:4, zatim je bilo i 5:5. Ali pri vođstvu Čunga od 6:5 na gem loptu kojom bi obezbedio tajbrejk, Novak pravi duplu servis grešku, zatim i neiznuđenu grešku i poklanja Čungu set loptu, koju Korejac odmah koristi.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Na startu 3. seta Đoković je napravio brejk i pokazao Čungu da se neće tek tako predati. Ipak, već u narednom gemu uporni Korejac napravio je ribrejk.

Čung je bio siguran u svom narednom gemu, a u narednom napravio novi brejk, iako je delovalo da će Novak lako doći do gema jer je imao 40:15, ali je ponovo napravio nekoliko grešaka i omogućio Korejcu da povede sa 3:1 u trećem setu.

Ipak, Novak se nije predavao. Odmah je uzvratio ribrejkom, zatim dobio i svoj servis gem i izjednačio na 3:3.

Foto: Tanjug/AP

Imao je neverovatnu šansu da napravi brejk i u narednom servis gemu Čunga, ali je propustio neverovatan zicer na mreži na brejk loptu. Čung je kasnije iskoristio to i sa dva vezana poena došao do 4:3.

Oba tenisera su čuvala svoj servis do 6:6 i došli smo do novog tajbrejka. Čung je ponovo rano napravio prednost i došao do dva mini-brejka i vođstva od 3:0. Ipak, Novak se ponovo ne predaje i dolazi do 3:3. Međutim ponovo je kao u prvom tajbrejku napravio grešku posle promene strana i dao Čungu prednost. On to nije propustio i vezao je nekoliko poena za 7:3 u tajbrejku.

Iskoristio je prvu meč loptu, kao da je odigrao stotine ovakvih duela i obezbedio plasman u četvrtfinale, gde ga čeka još jedna senzacija Australijan opena, Tenis Sangren, koji je eliminisao Dominika Tima.

Foto: AP/Tanjug

Ono što je moglo da se zaključi na osnovu Novakovog učešća na Australijan openu, jeste da se vraća u vrh svetskog tenisa, ali da taj proces neće biti lak, jer ga lakat i dalje muči, i to se najbolje osetilo čim je dobio prvog ozbiljnijeg protivnika koji od njega iziskuje maksimalne fizičke napore.

I sam je tokom turnira isticao da ga muči lakat i da on nije 100% spreman, a tokom meča protiv Čunga smo u nekoliko navrata videli i bolne grimase na njegovom licu kada je morao maksimalno da se istegne i potrudi da stigne neku od Čungovih bombi koje je slao sa druge strane mreže.

Novakov naredni turnir za koji je prijavljen je Masters u Indijan Velsu, koji se igra od 8. do 18 matra, ali će i to sada zavisiti od stepena povrede lakta koja se ponovo pojavila na Australijan openu u duelu protiv Čunga.

PAROVI ČETVRTFINALA AUSTRALIJAN OPENA:

Federer - Bedih

Čung - Sandgren

Nadal - Čilić

Dimitrov - Edmund

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hmmmm

    22. januar 2018 | 12:56

    Nole Volimo te samo napred odlicno si igrao ejjjj 6 mjeseci odsutan i ovakvu partiju da pruzis protiv ovako tvrdog protivnika svaka ti cast. Sad odmaranje pa u nove pobjede.

  • BASA

    22. januar 2018 | 09:40

    Sve je to sport ! Napred Nole !

  • Bl milan bl

    22. januar 2018 | 12:56

    Raskinuli sloba i luna

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA