≫ 

FEDERER: Novak nije izgubio od Čunga isključivo zbog povrede!

Švajcarac smatra da je Čung isključivo svojom igrom zaslužio polufinale AO

  • 26

Loše je otvorio meč četvrtfinala Australijen Opena, ali to nije pokolebalo prošlogodišnjeg osvajača trofeja u Melburnu da se bori do kraja prvog seta u kome je gubio 5:2. Po ko zna koji put, Rodžer Federer je uspeo da preokrene tok meča, još krajem prvog seta, i na talasu psihološke prednosti “dovrši posao” u tri seta (7:6 6:3 6:4) protiv “redovne mušterije”, češkog tenisera Tomaša Berdiha.

Upitan da prokomentariše svog narednog protivnika, koreanca Čunga, Federer se pohvalno izrazio prema njegovom uspehu, i najavio da se nada da će se ovakva iznenađenja, kao što je plasman u polufinale dvojice igrača koji nisu bili nosioci – još češće dešavati.

>>> Zbog Novaka želi da osvoji Australiju: Čung odao priznanje srpskom teniseru! (VIDEO)

- Doduše, to će verovatno biti normalna pojava od sledeće godine, jer se i menja sistem i vraćamo se na samo 16 nosilaca na Grend Slemovima, sistem po kome sam igrao 2001. godine… - napominje Federer:

- Čunga skoro uopšte ne poznajem, mislim da smo se dva puta rukovali u životu i nikada pričali. Vidim da ima dobar servis i forhend, i to je dovoljno da bi se počeo poen - šali se Federer.

Foto: AP/Tanjug

- Kajl Edmund mi je, po tim kriterijumima, stari znalac, jer smo jednom radili zajedno promotivni događaj za jednu sportsku robnu marku koju obojica nosimo, i tom prilikom popričali. U svakom slučaju, sjajan je napredak koji su obojica mladih igrača ostvarili, marljivo radeći u pauzi i učeći na greškama sa predhodnih Grend Slemova, naročito Edmund, poklonivši pobedu Soku na Rolan Garosu, koja ga je bukvalno lansirala u orbitu do kraja sezone - rezimira svoja predznanja o dvojici učesnika polufinala ovogodišnjeg Australijen Opena Rodžer.

Upitan oko toga kako namerava da se priprema za meč sa Čungom, Švajcarac je kratko prokomentarisao:

- Iskreno, u ovom trenutku, nemam pojma. Svakako ću pregledati njegove dosadašnje mečeve, ali mi je jasno da je on igrač koji će igrati “na sve”, što znači da bih, pre svega, morao da nađem način da budem agresivan i vodim poene. Kako ću to sebi omogućiti, na šta će ličiti borba za dominaciju na terenu, sada zaista nemam predstave - objašnjava Federer, da bi onda izneo jedno veoma interesantno zapažanje o meču Đoković - Čung:

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

- Čung je stekao veliko samopouzdanje na ovom turniru. Ne znam tačno koga je sve dobio do meča sa Đokovićem, ali dobiti Novaka u Australiji je veliki rezultat, zbog svih uspeha koje je on ostvario ovde proteklih godina. Da, možda u tom meču Novak nije bio 110% posto spreman, ali to i nije bio presudni faktor u pogledu toga ko će dobiti taj meč - ističe Federer.

Pohvalivši sve Čungove kvalitete, aktuelni šampion Australijen Opena, koji će nastojati da se osvajanjem trofeja i u 2018 izjednači sa spomenutim Đokovićem i australijskom legendom Rojem Emersonom sa šest osvojenih titula u Melburnu, ovim komentarom je dosta jasno izrazio svoje mišljenje da stanje Novakove povrede uopšte nije bilo presudno u meču protiv Čunga.

Velika je metaforička razlika između 110% i 100% - taman tolika da se jasno izrazi da je, po njegovom stručnom takmičarskom mišljenju, Novak izgubio taj meč prvenstveno iz drugih razloga.

VIDEO: Pogledajte Novakovu emotivnu konferenciju posle poraza od Čunga!

(Specijalni izveštač Telegrafa iz Melburna, Vuk Brajović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • дука

    24. januar 2018 | 14:51

    Волео бих да Чунга Лунга победи надувенка!

  • Libra

    24. januar 2018 | 13:44

    Joj bre covece otkaci se vise Djokovica!

  • Mirjana

    24. januar 2018 | 21:07

    BEZ KOMENTARA, toliko o njegovom radovanju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA