Srbin stoji iza najvećeg čuda Australijan opena (FOTO)

Aleksandar Slović brine o karijeri Kineskinje koja je osvojila juniorski dubl turnir Australijan opena, dok je u singlu stigla do polufinala

  • 1

Kineskinja Hinju Vang bila je jedna teniserki koja je obeležila Australijan open u juniorskoj konkurenciji. Stigla je do polufinala u singlu i osvojila je ženski dubl u paru sa En Šuo Lijang.

Iza uspeha mlade Kineskinje, koju smatraju novom nadom svetskog tenisa i koja će, ukoliko nastavi sa ovakvim napretkom sigurno uskoro biti u vrhu ženskog tenisa za nekoliko godina, stoji predan rad sa Srbinom.

Razgovarali smo sa Aleksandrom Slovićem, njenim trenerom koji sa talentovanom Kineskinjom sarađuje više od dve godine i najzaslužniji je što je ona bila najveće čudo turnira u Melburnu.

- Bitno je da napomenem da radimo dve godine i tri meseca, tada je bila 400. na ITF, nikada nismo očekivali da će osvojiti dubl ili doći do polufinala Australijan opena. Možemo reći da smo jako zadovoljni koliko je napredovala i kakav je napredak ostvarila. U poslednjih nekoliko meseci je jako podigla nivo igre i zato zaslužila vajld kartu za Australijan open. Kako smo ušli u pripreme za ovu sezonu, videli smo da možemo očekivati jako dobre rezultate.

Foto: Privatna arhiva

- Na juniorskom turniru je bila prvi nosilac, očekivao sam završnicu na osnovu forme. Napravili smo strategiju za singl i dubl, to je bilo dobro i loše. Dobro jer je uzela dubl, ali je uporedno igranje zakočilo u singlu, nije mogla da pruži maksimum, kao da je ostala bez snage.

- Ona je najbolja Kineskinja, imamo podršku i grada i federacije, više putuje tim, kondicioni trener, pa se nadamo da ćemo tako nastaviti. Plan je da se polako prebacuje na profi turnire. Nadamo se da će biti oko 250. pozicije na kraju godine na WTA listi.

- Što se tiče juniorskih turnira, nastavićemo, pogotovo sa Grend slemovima. Dobar je tim, kvalitetno se radi - zaključio je Aleksandar Slović u razgovoru za Telegraf.

Australijan open je ipak najviše obeležio Rodžer Federer osvajanjem 20. Gren slem titule u karijeri:

Daljinac

(Vuk Brajović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rbin

    2. februar 2018 | 09:10

    Cudo je bio Chung a nhega ne trenira Srbin vec hrvat hirzon

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA