≫ 

Nole je kao klinac pitao trenera da li može na žurku i ovaj ga je pustio, ali kada mu je Đoković ponovio pitanje u sekundi je shvatio zašto će biti veliki šampion! (VIDEO)

Bivši trener našeg tenisera otkrio zanimljiv detalj iz karijere

  • 5

Dik Hordof nemački teniski trener i menadžer tenisera otkrio je za Telegraf neke detalje iz života Novaka Đokovića kada je ima 15 godina.

>>> Rekao je Noletu: "Sine, vrati krst sa Hilandara" a on je samo podigao majicu: "Tata, nikad neću skrenuti sa Božijeg puta" (FOTO)

Đoković je bio kod Hordofa u akademiji nekoliko nedelja, a zajedno su išli i na jedan turnir u Austriji.

Odatle je i anegdota koja pokazuje koliko je Đoković već sa 15 godina vodio računa o sebi i o svom igranju tenisa, i sa kakvom posvećenošću je prilazio obavezama. Njegov stav je još tada pokazao da će biti šampion.

- Znate, kada pričamo o vašem najboljem igraču, Novaku sećam se kada je bio kod mene u kampu, imao je samo 15 godina. Naporno samo radili i trenirali, na kraju smo otišli na egizbicioni turnir u planine, u Austriju.

-Poslednjeg dana, prišao mi je Novak, koji je imao samo 15 godina i rekao mi je: "Hej, treneru, mogu li da idem na žurku za igrače?", bar sam ja to tako shvatio. Rekao sam mu da je odlično igrao, da bi trebalo da uživa, da ne pije previše i da ne pije uopšte, da u krevetu bude do tri sata ujutru jer je sutradan trebalo da krenemo.

- On mi je rekao: "Ne, niste me razumeli. To nije pitanje. Da li je dobro za mene da idem žurku?". Mislim da bi se danas, posle 15 godina i posle mog prvog odgovora, okrenuo brzo da ne razmislim ponovo i otišao na žurku.

Foto: Telegraf

(D. Ivanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA