Krajinović za Telegraf o velikoj pobedi i poruci na kameri: Ovaj put je za mamu i tatu, za Ninu ću sledeći put! (VIDEO)

Sjajan je bio Krajinović

  • 0

Osim što je u ovo doba prošle godine u Dubaiju zabeležio jedinu pobedu nad neprikosnovenim Rodžerom Federerom u prvom delu sezone, Evgeni Donckoj nije mogao da se podiči kontinuitetom dobrih rezultata posle tog podviga. U poprilično oslabljenom žrebu ovogodišnjeg ATP 500 turnira u Dubaiju, Ženja je rezultatski dosta uverljivo došao do četvrtfinala, ali je Tim Krajinović odlično “skautovao” svog protivnika, i uz sada već veoma zadovoljavajuću dozu samopouzdanja na terenu, više nego efikasno i rutinski “neutralisao” bilo kakav izazov je Rus mogao da priredi u meču već u prvom setu, sa impozantnih 6-1 i čak tri brejka.

Pokušavao je Donckoj da spasi što se spasiti može, i umalo da mu nekoliko početničkih grešaka pri vođstvu Krajinovića od 2:1 nije uskratilo i pravo na nadu, ali je tada Filip doživeo manji i možda očekivani pad u igri, i pružio rusu “slamku spasa” i dozvolio mu poravnanje rezultata.

Foto: Tanjug/AP

Donckoj u narednim poenima pruža deo igre iz repertoara protiv Federera, dolazi do brejk lopte, ali Filip tada začuđujućom mirnoćom rešava gem u svoju korist i pokazuje zapravo koliko je velika njegova “rezerva” u naizgled neugodnim trenucima. Što Filipu nije pošlo za rukom na 2:1, jeste na 3:2, uz obilatu pomoć Rusa i katastrofalnu igru na mreži, i na 4-2 se Filip vraća u “mod dominacije”, smireno gradeći poene i prilike za lake vinere ili, još lakše, terajući Rusa da sopstvenim greškama sebe dalje vodi ka “ponoru”.

Konačni čin je nastupio brzo, i Donckoj konačnom greškom uvodi Filipa u svoje prvo polufinale u Dubaiju, uz ispisanu prigodnu poruku “Mama,Tata J” na ekranu glavne kamere TV prenosa kojom je pozdravio svoje roditelje u Srbiji dva dana posle 26. rođendana. Umalo je ostao i bez kompletne opreme u proslavi ove pobede sa najmlađim navijačima iz ovdašnje teniske akademije, ali je i to potvrda da Filip brzo postaje miljenik lokalnih teniskih sladokusaca.

Foto: Tanjug/AP

U ekskluzivnoj izjavi koju je dao za Telegraf, Krajinović ističe da je ovakva pobeda još jedna potvrda novostečene igračke zrelosti, kovane kroz kvalitetan rad, upornost i veru u sebe.

- Nikada se ne pripremam za mečeve tako što gledam nastupe protivnika. Na tim snimcima oni uvek igraju odlično, i onda može da mi se učini da ja, zapravo, i ne igram toliko dobro - iznosi nam Filip zanimljiv detalj iz pristupa pripremama za važne mečeve.

- Znao sam da je Donckoj igrač koji može odlično da odigra kad ima svoj dan, i oslonio sam se na analizu i savete mog trenera Popovića i igrača koji su imali mečeve sa njim u minulom periodu kako bih postavio svoju igru. Ono što sam osetio je da meč moram da završim što pre, i krivo mi je što nisam iskoristio 40:0 na 2:1 u drugom setu da ga tu prelomim. Srećom, ista prilika se ukazala uskoro, jer, da nisam tada poveo sa 4:2, uvek bi postojala mogućnost da se on vrati u meč, a nisam želeo da stvari krenu takvim tokom - jasno nam predočava o čemu je razmišljao tokom meča Filip.

Upitan da li bi, po dosadašnjim naznakama, ovo mogla da bude druga i još bolja sezona u nizu najboljih u njegovoj karijeri, Krajinović nam odgovara sa umerenim optimizmom:

- Da, nadam se da će to biti slučaj. Dosadašnji rezultati dosta obećavaju, ali i obavezuju, jer ću imati šansu da iskoristim do sada najbolje mesto na rang listi za dalji napredak. Biće veoma važno održati kontinuitet ovakvih nastupa i nadam se da će stvar sa povredama biti uskoro potpuno rešena stvar - dotiče se po njega najbolnije teme drugi najbolje plasirani igrač Srbije. “Još uvek moram da “tejpujem” nogu pre mečeva, ali osećam da i tu stvari idu izvesno na bolje - uveren je Filip.

Zamoljen da prokomentariše simpatičnu poruku “Mama, tata J” koju je ispisao na objektivu TV kamere na kraju meča, Filip nam kaže:

- Da, mama i tata su dobili pozdrave za ovo polufinale, Nina (devojka) za finale prošle godine u Parizu, a možda i ovde, ako sve bude okej. Izuzetno mi znači podrška svih meni bliskih ljudi, daje mi preko potrebnu i neprocenjivo vrednu stabilnost i smatram da je to važan razlog što igram sve bolje i verujem u svoju igru na terenu - zahvalan je naš teniser.

- Radujem se meču protiv Luke Puia, našem ponovnom susretu u nešto više od dve nedelje, posle veoma neizvesnog meča u Marseju. Zahvalan sam što mi se ukazuje prilika da igram ovako kvalitetne mečeve u završnici renomiranih turnira kao što su Marsej i Dubai, jer mi iskustvo sa njih pruža nova saznanja i mogućnost da dalje napredujem - najavljuje dobro raspoloženje i spremnost za sutrašnji meč protiv sada verovatno najvećeg favorita za njegovo osvajanje Krajinović.

U ostalim mečevima dana, miljenik publike Malek Džaziri je nastavio svoj “niz iz snova” pobedom nad jednim od najperspektivnijih mladih igrača ATP turneje, grka Cicipasa u 3 seta i time zakazao polufinale u kome će mu trebati svaki atom snage i puno sportske sreće i glasnog navijanja njegovih Tunižanina da bi imao šansu da ostvari uspeh karijere i da se kroz meč sa postojanim španem Bautista Agutom plasira u prvo finale u Dubaiju. Ćorić se ipak nije pokazao kao dovoljno jak izazov svom protivniku sa iberijskog poluostrva, i omogućio Bautisti Agutu da “konzervira snagu” za kompleksan polufinalni meč protiv razmahanog Džazirija.

U ovakvom odnosu snaga učesnika polufinala, dati šanse Filipu Krajinovicu za proboj u finale ili čak i konačan trijumf uopšte ne bi zvučale pretenciozno, jer je njegova “staložena efikasnost” i ključnim momentima meča faktor koji izaziva poštovanje među sve većim brojem ATP kolega.

No, kada je taj cilj već toliko blizu, vredi sačekati sa predskazanjima još malo, jer bi sigurno i Filip to tražio od svih onih koji ga istinski pordžavaju u ovom važnom momentu u njegovoj karijeri.

Daljinac

(Vuk Brajović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA