≫ 

Ciljevi su drugačiji, samo želim da igram i budem zdrav: Đoković o sportskim prioritetima pred Indijan Vels (FOTO) (VIDEO)

Navijači željno iščekuju starog Noleta

  • 8

Čini se da je neugodna povreda lakta najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića prošlost. Posle operacije, Nole je u Americi gde se priprema za prve mečeve mastersa u Indijan Velsu.

>>>Loš start za Srbe u Indijan Velsu: Troicki i Đere poraženi, Đoković saznao rivala za 2. kolo

Pred sam početak, Novak je u intervjuu za američke medije otkirio koji su njegovi prioriteti ove sezone:

- Jedina stvar koju sada želim jeste da povratim samopouzdanje i ritam na terenu. Igrao sam 4 meča u poslednjih 9 meseci. U Australiji sam se ponovo borio sa bolovima svaki dan tako da sada zaista jedva čekam da zaigram, pre svega, bez ikakvih bolova.

Na pitanje o bolu koj iga dugo muči, imao je spreman odgovor:

- Ne možete da igrate bez bilo kakvog bola. Mislim, očigledno je, profesionalni sam sportista, ali konkretno, taj bol u laktu me je mučio dve godine. Tako da, na sreću, sada mogu da iskustim kakav je osećaj biti bez bolova i naravno da uživam na terenu - istakao je tridesetogodišnji teniser i dodao:

- Sledeća dva Gren slema su najveći turniti koje imamo, naročito u ATP svetu. Uzimajući u obzir rezultate koje sam ovde pravio u prošlosti, ovo je jedno od mojih omiljenih mesta za igru, tako da sam dao sve od sebe.

Foto: Tanjug/AP

- Imao sam operaciju odmah posle Australije i to je svakako jedan kratak period, međutim, uspeo sam da se oporavim jako brzo i za sada to napreduje zaista dobro, tako da se nadam da ću započeti ovaj turnir kao pto zdraviji i zatim početi da pravim rezultate odatle.

Đoković je posebno istakao da su, uzimajući u obzir period oporavka od povrede, i ciljevi ove sezone drugačiji.

- Ova godina je zaista drugačija, ne samo zbog rang liste, već zbog činjenice da nisam igrao poslednjih 9 meseci. Samim tim, ciljevi za mene su malo drugačiji.

Da podsetimo, najbolji srpski teniser je 10. nosilac turnira i kao takav je slobodan u prvom kolu, dok ga u drugom očekuje duel protiv Japanca Taroa Danijela, koji je u duelu kvalifikanata na startu turnira pobedio Britanca Kamerona Norija 6:3, 1:6, 6:1.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stanislave,preterano s....

    10. mart 2018 | 16:10

    Ako je mogao Federer,zašto nebi ponovo i naš kralj!!!!!

  • Tanče

    10. mart 2018 | 15:36

    Samo napred Novače!

  • Petar

    11. mart 2018 | 11:26

    Hajde Nole možeš ti to nemaju se predati kao neki što su sada preko 200 na ranglisti kad mogu oni veliki se vratiti i biti najbolji možeš i ti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA