≫ 

Srbija čeka Indiju u plej-ofu, sa kojim timom ćemo igrati ne zna ni Zimonjić

Meč plej ofa Dejvis kupa Svetske grupe 2018. na programu je od 14. do 16. septembra 2018. godine

  • 0

Danas je u sedištu ITF-a u Londonu održan žreb za plej of (popunu odnosno opstanak) Svetske grupe Dejvis kupa. Srbija je na žrebanju bila postavljena za petog nosioca, a voljom žreba boriće se kao domaćin protiv selekcije Indije za opstanak u Svetskoj grupi i pobedu koja bi donela Srbiji i 2019. takmičenje u najelitnijoj grupi u kojoj je dva puta igrala finale (2010. i 2013), osvojila trofej 2010.

>>> Promena u Dejvis Kupu je sjajna za tenis: Đoković detaljno objasnio zašto podržava novi format takmičenja!

Meč plej ofa Dejvis kupa Svetske grupe 2018. na programu je od 14. do 16. septembra 2018. godine. Neizvesno je da li će igrati Novak Đoković s obzirom da je posle US opena takmičenje, a neizvestan je i Janko Tipsarević, dok jedino Viktor Troicki ostaje u opciji sa mladim snagama Krajinovićem, Lajovićem i ostalima.

Poslednji meč sa Indijcima naš tim je odigrao u plej ofu za opstanak u Svetskoj grupi septembra 2014. u Bangaloru kada je NIS Dejvis kup tim Srbije pobedilo 3:2, a trijumfalni poen našoj zemlji doneo je Filip Krajinović.

Igrač/selektor čestita Špancu na pobedi: Nenad Zimonjić i Viktor Troicki desno Foto: Marko Todorović

- Lepo je da ćemo igrati kod kuće. Već dva puta smo imali priliku da igramo protiv Indije, 2011. u Novom Sadu i 2014. u Bangaloru, oba puta je bilo vrlo neizvesno. Imaju možda sada najjači tim što se tiče singla, Juki Bambri je njihov broj 1 i trenutno ima najbolji plasman u karijeri (105. na ATP listi), takođe i Ramkumar Ramanatan, manje poznati igrači široj javnosti, ali to su igrči oko 100 mesta na ATP listi što dovljno govori o njihovom kvalitetu.

- Imaju dubl koji je uvek izuzetno jak koji čine standardni reprezentativci - Bopana i Paes, tako da nadam se da ćemo mi učestvovati u najjačem sastavu, da će svi biti spremni i u tom slučaju mislim da je lepa šansa da se ostvari treća pobeda nad Indijom i da se se obezbedi plasman u Svetsku grupu.

- Igraće se kod kuće što je sjajna stvar za našu publiku da opet ima priliku da uživo gleda vrhunski tenis i naše reprezentativce. Najverovatnije ćemo igrati na šljaci, na podlozi koja nama najviše odgovara, a na kojoj su Indijci najslabiji. Treba pomenuti da su Indijci uspeli da preokrenu meč prošlog vikenda protiv reprezentacije Kine u kome su gubili 0:2 i na kraju došli do pobede 3:2, gde je glavni, poslednji poen osvojio Prajneš Gunesvaran koga stvarno ne poznajem. Radi se o igračima koji ili studiraju u Americi ili su dobri igrači i svakako ih ne treba podcenjivati, ali mislim da smo mi favoriti u ovom susretu“ – zaključio je selektor NIS Dejvis kup tima Srbije Nenad Zimonjić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA