≫ 

Nole je ponovo onaj stari: Đoković razbio Nišikorija u 1. kolu Madrida! (VIDEO)

Posle dva sata igre Novak je savladao japanskog tenisera

  • 22

Novak Đoković je u 1. kolu Madrida uspeo da savlada Japanca Keia Nišikorija  sa 2:0 (7:5, 6:4) i tako, posle odlične i sigurne igre, prođe u 2. kolo teniskog turnira u prestonici Španije. 

>>>Đoković vraća i Bekera u tim?

Posle učešća na turnirima u Monte Karlu i Barseloni, Đoković je nastavio sezonu na šljaci protiv Nišikorija kojeg jeposle 2 sata igre ispratio sa ovog takmičenja. 

Tokom prvog seta igralo se gem za gem. I jedan i drugi teniser imali su svoje šanse za brejk, ali ih nisu koristili. Ipak, kada je bilo najpotrebnije, pri rezultatu 6:5, Đoković je uspeo da oduzme servis Japancu i osvoji prvi set.

Slična igra viđena je i početkom drugog seta. Oba tenisera osvajala su gemove na svoj servis. Posle novog izjednačenja Japanca, Đoković je zamalo dozvolio brejk. Na 30:30 imao je čist "penal" ali je lopticu umesto u polje protivnika, bukvalno sa mreže, uspeo da pošalje u istu. Ipak, velika greška, koja se u tenisu retko viđa, nije ga skupo koštala.

Do kraja, Nole je u pravom momentu došao do brejka koji mu je osigurao naredno kolo. Vodio je Japanac 40:30, ali je Nole prvo da izjednačio, a zatim i osvojio pobedonosni gem.

Ono što je svakako pohvalno za Đokovića je to, što je na momente i posle 40:0 za protivnika uspevao da izjednači. Nije se predavao i borio se za svaki poen. Takođe, za razliku od nekih prethodnih turnira, Novak nije pokazao znake slabije fizičke pripreme.

Da podsetimo, Kajl Edmund ili Danijel Medvedev, koji svoj meč igraju u utorak,  biće protivnici srpskog tenisera u narednom kolu. Inače, turnir u Madridu traje od 6. do 13. maja  i za Novaka je četvrti po redu Masters u 2018. godini.

VIDEO: Da li Novak Đoković boluje od ortoreksije?

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ostoja

    7. maj 2018 | 17:25

    Moze Nole, moze! Samo ne posustajati, vredis ti jos itekako.

  • Vukac

    7. maj 2018 | 18:42

    Sto mu gromova jelenskih mi rogova,karmba i karambita (ciko)

  • Vlada

    7. maj 2018 | 18:41

    Tako je Srbine samo napred IDEMO. ..... sa Vajdom ima vajde

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA