≫ 

Novak igrao svemirski tenis ali je Nadal bio jači i prošao u finale Rima! (VIDEO)

I pored poraza Nole je, posle odlične partije, na pravom putu da se vrati u sam vrh svetskog tenisa

  • 47

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izgubio je polufinalni duel Mastersa u Rimu od Rafaela Nadala sa 0:2 (6:7, 3:6 ) 

 >>>Šta mislite, zašto kasnim? Novak se 30 minuta svađao sa organizatorima u Rimu, a posle nije imao snage da priča o tome! (VIDEO)

>>>Ovaj momak zauzima specijalno mesto u Novakovoj karijeri, a potpuno je anoniman! (FOTO)

Srbin je odlično ušao u meč, bio na pragu osvajanja prvog seta ali je posle 7:5 za Nadala u taj-brejku, vidno iznerviran, dozvolio Špancu da napravi brejk i u 2. setu što ga je koštalo pobede.

Đoković je podsetio na svoje najbolje dane, na samom početku imao je dve brejk šanse koje nije uspeo da realizuje. Na 1:1 izjednačio je bez izgubljenog poena, delovao je naoštreno i fokusirano da se vrati tamo gde mu je mesto. Ipak, Španac je poveo, i uzeo Novaku servis.

Posle izgubljenog brejka i vođstva Rafe 5:2, nije sve izgledalo sjajno za Novaka. Međutim, zaigrao je onako kako ume, vratio brejk i uspeo da izjednači na 5:5, pa na 6:6 i otišlo se u taj-brejk u kojem su viđeni prelepi poeni sa obe strane, a u kojima je Nadal  za nijansu bio bolji.

U drugi set Novak je ušao vidno ljut. Prvo je odlično servirao i sa tri asa osvojio prvi gem, da bi vrlo brzo pri rezultatu 1:1, Nadal iskoristio šansu i napravio brejk. To je ujedno bio i prelomni trenutak drugog seta jer je Kralj šljake do kraja rutinski priveo meč kraju i prošao u finale turnira u Rimu. Trenutni odnos pobeda i poraza dva velika rivala je 26:25 u korist srpskog tenisera.

Opšti je utisak da je, naročito prvi set, bio jedan od najboljih koji je Nole odigrao od osvajanja Rolan Garosa pre dve godine.

Ono što Đokovića čeka jeste pad na ATP listi, pa se očekuje plasman oko 23. mesta. Ono što je sigurno je da je ovo igra koju smo svi priželjkivali i koja ga može vratiti u prvih 10 na svetu na turnirima koji slede.

Da podsetimo, drugi polufinalni susret turnira u Rimu igraju Čilić i Zverev, od 20 časova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pomozimo mesancima

    19. maj 2018 | 17:39

    Bravo Nole majstore! Opsuj, raduj se, vikni, bori se.. Ostavio si srce na terenu! Samo napred!

  • Wien

    19. maj 2018 | 17:49

    Vratio se Nole...!!!....bravo majstore....vratio Casni Krst na grudi ....vratio tim...bravoooo.....

  • realno

    19. maj 2018 | 17:43

    Lep tenis...Nema šta...Kapa dole,borio si se,falilo je u rally-ima malo još snage ali biće to...Igrati ovsko protiv Rafe na šljaci-jezivooo...Na betonu u Cincinnatiju, Torontu i US Openu ti niko ništa neće moći...Alal vera Nole...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA