≫ 

Simona Halep osvojila Rolan Garos! Prva teniserka sveta konačno postala Gren slem šampionka

Rumunska teniserka potvrdila je dominaciju u ženskom tenisu

  • 9

Simona Halep je šampionka Rolan Garosa! Rumunska teniserka je konačno uspela da osvoji Gren slem turnir, nakon tri izgubljena finala!

Prva teniserka sveta je na taj način pokazala da je s pravom prva na VTA listi i sada je i defninitvno potvrdila dominaciju.

Finale nije počelo dobro za nju, pošto je Sloan Stivens osvojila prvi set sa 6:3, uz dva osvojena brejka.

Loše je počeo i drugi set, gde je na startu Rumunka ostala bez svog servisa, a Stivens došla do 2:0. Ipak, ubrzo je Halep napravila seriju od 4 vezana gema i došla do prednosti, ali se Amerikanka nije predavala, pa je i ona napravila brejk i zatim izjednačila na 4:4.

Halepova je uspela da osvoji svoj naredni gem, a zatim i da dođe do brejk šanse, a ujedno i set lopte, koju je odmah i iskoristila i došla do izjednačenja u setovima.

U poslednjem setu Simona je postojala samo jedna teniserka - Simona Halep. Počistila je protivnicu sa terena i brzo došla do 5:0. Stivens je uspela da osvoji utešni gem, ali je već u narednom prva teniserka sveta servirala za najveći uspeh u karijeri i došla je do njega, iskoristivši prvu meč loptu!

Rolan Garos je napokon njen: Simona u pobedničkom zanosu Foto: AP/Tanjug

VIDEO: Šta je REIKI metoda kojoj se Đoković okrenuo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA