Karikatura Šarli Ebdoa izazvala bes u Rumuniji: Simona Halep predstavljena kao kradljivica metala

Sraman potez Ebda

  • 5

Karikatura francuskog satiričnog magazina "Šarli Ebdo" na kojoj je prikazana rumunska teniserka Simona Halep, izazvala je bes u Rumuniji jer je prikazana kao Romkinja koja skuplja metal.

Na spornoj karikaturi je prikazana Halep, koja je osvojila teniski šampionat Rolan Garos, kako u rukama drži svoj trofej i uzvikuje "Staro gvožđe", prenosi AP i dodaje da se karikatura brzo proširila na društvenim mrežama.

Francuski ambasador u Rumuniji Mišel Ramis branio je slobodu izražavanja i medijske slobode i dodao da ta karikatura ne predstavlja javno mišljenje Francuske.

Halepova, koja je postala nacionalni heroj nakon usvajanja turnira, nije želela da komentariše karikaturu.

Rumunski novinar sa sedištem u Briselu Dan Alekse rekao je da je karikaturu napravio "neupućeni Francuz koji misli da su svi Rumuni kradljivci metala".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bgd

    16. jun 2018 | 11:09

    Rumuni su divni ljudi...a ove predrasude su maloumne,čak ih i u Srbiji imamo...a ne znamo da i nas tako vide npr Italijani.Rumuni nemaju veze sa ovim...

  • Boki

    16. jun 2018 | 11:07

    Vredjaju koga stignu i onda...svi su charlie

  • Nikola

    16. jun 2018 | 16:53

    Nije smešno, čak ni duhovito. Francuzi ne znaju da se razne nacije smeju različitim stvarima. Zato u svetu u kome svi znamo šta god da se negde objavi, mogli bi da budu malo oprezniji u ismevanju. NISMO svi Šarli!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA