Vimbldonske “jagode” – čudni odgovori asova na čudna pitanja medija

Bez jagoda i šampanjca ne može se zamisliti početak Vimbldona

  • 0

Engleska – kao zemlja u kojoj su mediji prvi dobili priznanje i moć kakvu do sada uživaju širom sveta – redovno je “poprište” zanimljivih i ponekad beskrupuloznih razmena između predstavnika “sedme sile” iz celog sveta i učesnika najvažnijeg turnira u teniskom kalendaru sezone.

Za sam početak, izdvajamo vam nekolicinu provokativnih pitanja i rezantnih odgovora iz “medijske sobe” Vimbldona:

Upitan da li je, s obzirom na odlične rezultate i igru koje je postizao na travi, imao priliku da u rodnoj Grčkoj trenira na ovoj podlozi od malih nogu – STEFANOS CICIPAS odgovara:  “Ne. Jedini travnati tereni kojih se ja sećam su bili oni na kojima su krave išle na ispašu!”

STEN VAVRINKA – dobro raspoložen posle sjajne pobede protiv favorizovanog Dimitrova – komentariše novi “imidž” svog timskog kolege Rodžera Federera posle potpisivanja sa markom “Juniklo” : “Nisam video Rodžera, sigurno je bio markantan. Jedino, ne znam više šta to tačno i znači – kad nam je ionako svima “suđena” bela uniforma…”

Istovremeno, poraženi GRIGOR DIMITROV bi najrađe “… otišao kući, da kao čovek prespavam u svom krevetu, probudim se i prošetam, radim šta god mi je volja. Vidite da sam još uvek u garderobi sa meča – i sada pojma nemam gde bih i šta mi je činiti…”

Foto: Tanjug/AP

Upitana da li ju je “izbacila iz takta” sudija koja ju je tokom meča i dalje oslovljavala sa “Gospođice Vilijams” – bez obzira na to što je sada u braku – SERENA odgovara :” Zamislite to! Ja se ovde i dalje zapravo vodim kao neudata, kakvo ludilo! Toliko toga se desili u poslednjih 12 meseci – tako da ni meni, iskreno, to nije palo na pamet. Eto podsetnika za sledeći meč!”

Sestra VENUS VILIJAMS je, iako trijumfalna, bila dosta “škrta” u odgovorima – a naročito na molbu da prokomentariše sve veći broj novih teniskih događaja za muškarce koji se uvode u godišnji kalendar: “Ne znam, nisam informisana niti posebno zainteresovana. Ja ne pratim tenis!”

MILOŠ RAONIĆ je bio nekoliko puta “vučen za nogavicu” da prizna da li bi se usudio da nosi njegov prepoznatljivi “aktivni veš” po hladnom danu (juče bilo 33 stepena u Londonu) bez obzira na striktni “kodeks oblačenja” na snazi u Vimbldonu. “Ne znam, valjda bi mi neko rekao do sada da je inače zabranjen. Nisam pitao – a kako stoje stvari – valjda mi neće ni trebati iz tog razloga…”

Foto: Tanjug/Ap

BORNA ĆORIĆ, pobednik jednog od dva najveća pripremna turnira na travi (ubedljivo, protiv Federera) “okliznuo” se već na prvom koraku ovogodišnjeg Vimbldona – i to bez dobijenog seta protiv Medvedeva. Njegov odnos prema turnirima na travi je ovako sumirao: “Lično, meni je moja celokupna igra i konačno osvajanje turnira u Haleu bila ogromno iznenađenje, najblaže rečeno. Do tog momenta sam pobedio u samo 2 meča na travi u celoj mojoj dosadašnjoj karijeri – pa vi onda procenite šta je veće iznenađenje – osvajanje Halea ili ispadanje sa Vimbldona u prvom kolu…”

Upitan “da li je više na mestu da mu se čestita na ubedljivoj pobedi protiv Lajovića ili ugovoru sa Junikloom od USD $300 miliona do njegove 47 godine”, RODŽER FEDERER šaljivo uzvraća: “Dobro je da ste vi tako dobro upoznati sa mojim ugovorom, Istovremeno, možda nemate pojma i tek tako se razmećete nekim ciframa…”

GAEL MONFIS je, na trenutak, bio “čašćen” najbržim servisom u istoriji Vimbldona (150 milja na sat) ali se ubrzo ispostavilo da je u pitanju bila tehnička greška. Upitan da li je bio svestan svega toga, simpatični teniski šoumen iz zemlje Gala odgovara: “Video sam da je semafor pokazao 150, ali u tom trenutku nisam bio svestan toga da li sam zaista odservirao tako jak servis, ili da li je u pitanju bilo bilo šta drugo. U svakom slučaju, izgledalo je “kul” – a ja sam i sada zadovoljan sa mojim do sada najbržim priznatim servisom od 142 milje na sat!”

(Ekskluzivno za Telegraf sa Vimbldona, Vuk Brajović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA