≫ 

Đoković urlao kao da je finale i dominantno prošao u 2. kolo Vimbldona

Novak u tri seta bolji od Amerikanca Sandgrena

  • 11

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plaisrao se u 2. kolo Vimbldona, pošto je u tri seta bio bolji od Tenisa Sandgrena - 6:3, 6:1, 6:2!

Bio je ovo prvi međusobni duel dvojice igrača, a Đoković će u narednoj rundi igrati protiv Argentinca Sebaljosa.

Nijednog trenutka nije bilo dileme oko toga ko će u narednu rundu. Đoković je bio dominantan na svoj servis, koristio je svaku grešku protivnika i bez problema uzimao brejk lopte.

Ono što može da raduje i što je definitivno ''najveća'' pobeda našeg asa jeste ta glad za poenima. Iako je imao 2:0 u setovima, Novak je u trećem nekoliko puta urliknuo posle osvojenog poena. Ko zna, možda je to pokazatelj da se vraća onaj stari Nole...

Đokoviću je u 1. setu smetalo sunce Foto: Tanjug/AP

Novak je odlično počeo meč i već u 3. gemu je uzeo brejk. Poveo je, zatim, i sa 3.1 i od 40:0 za Sandgrena stigao je do 40:40. Međutim, protivnik je smanjio na 3:2 u gemovima.

Mogao je Novak i do 5:2, pošto je imao tri brejk lopte, ali je umesto toga na svoj servis poveo sa 5:3. Vredi pomenuti da je Đoković bio perfektan na svoj servis i izgubio je samo dva poena.

Potvrdom još jednog brejka, Đoković je iskoristio prvu set loptu i poveo sa 1:0 u setovima - 6:3.

Novak je proklizao posle jednog poena Foto: Tanjug/AP

Videlo se u prvom setu da Đoković neće imati previše problema na startu Vimbldona. Uzeo je brejk, poveo sa 3:0, a zatim i sa 4:1. Jednostavno, Novak je bio dominantan na svoj servis. S druge strane, Sandgren se mučio kada je servirao i samo je olakšao Srbinu put do drugog seta - 6:1.

I u trećem setu je startovao sa brejkom viška i vrlo brzo je imao 3:0 u gemovima. Međutim, tada i samo tada je pokazao znake slabosti. Sandgren je smanjio na 3:2 i poprilično je namučio Novaka u 6. gemu trećeg seta. Ali, to je bilo to. Usledio je još jedan brejk za Novaka i trijumf posle manje od sat i po vremena igre.

Pogledajte svađu Đokovića i novinara posle Rolan Garosa:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA