≫ 

Đoković oduvao jak vetar i Hačanova: Nole brži od mraka, ekspresno je overio četvrtfinale i izazvao Nišikorija! (VIDEO)

Novak odličan u pohodu na četvrtfinale Vimbldona

  • 72

Novak Đoković nastavlja svoj pohod na vimbldonski tron, u duelu sa Karenom Hačanovim iz Rusije slavio je sa 6:4, 6:2, 6:2!

Đoković  je pre ovog meča pobedio domaćeg igrača Kajla Edmunda sa 3-1 u setovima, uz buran komentar na račun publike koja je prevazišla granicu dobrog ukusa pri navijanju.

>>>Umesto Novaka, na centralni teren prebačen miks dubl Džejmija Marija!

Bilo je i tema van tenisa kada je u pitanju naš predstavnik, koji je pružio podršku hrvatskim fudbalerima pre i nakon meča sa Rusijom na Mundijalu, što je potom za Telegraf detaljno obrazložio.

Nakon svih trzavica koje su mu odvlačile pažnju, bio je ozbiljno fokusiran na okršaj sa nepredvidivim Hačanovim, sa kojim se do sada nije sastajao i protiv kog mu je posao otežavao jak vetar.

Konačno je došao do pobede!

Glatko je trijumfovao iako je postojao strah da će se meč završiti tek u utorak zbog mraka. Nakon ovog meča, u četvrtfinalu ga čeka Kei Nišikori, koji je sa 3-1 bio bolji od Ernestsa Gulbisa.

Na okršaj se čekalo do kasnih večernjih sati, pošto je potrajao maraton Monfisa i Andersona, koji je pobedio sa 3-1 u setovima, od toga su tri seta završena taj-brejkom.

Duel je trajao tri i po sata, a na kraju nije došlo do pomeranja Đokovića i Hačanova na centralni teren, to je učinjeno sa miks dublom Džejmi Mari/Azarenka - Farah/Grenefeld.

Prethodno, formirani su četvrtfinalni parovi Federer - Anderson, Raonić - Izner, Nadal čeka pobednika meča Del Potro - Simon.

Zagrevanje za duel Foto: Vuk Brajović

TOK MEČA

Nije dobro počeo meč po Novaka, poklonio je praktično brejk odmah rivalu, ali ga je ekspresno i vratio. Već na startu viđene su dve duge razmene od 26 i 24 udarca, slutilo je na maraton, na sreću, sve je brže prošlo po Novaka.

Nakon dugog egal ritma u nastavku, Novak je konačno prelomio za 4:2, kada je posle 40:30 dugo gradio poen vredan velike razlike.

Traljavo je u ključnom momentu reagovao Rus kada je namamljen na mrežu, nije čak ni prebacio lopticu preko mreže.

Nažalost, Novak to nije materijalizovao bržim završetkom seta, ponovo je pao i u neverici odmahivao glavom, pošto nije mogao da se pomiri sa prokockanim servisom.

Često ga je i vetar izbacivao iz takta, ali je na sreću prelomio sa dva vezana gema nakon 4:4. Prestao je i vetar da kvari ritam, što je Novak iskoristio za završni nalet do 6:4.

Tvrd je orah dugo bio Hačanov u prvom setu Foto: Tanjug/AP

U nastavku, Novak je nastavio dobar niz i sa 3:0 je viđeno pet uzastopnih gemova u režiji srpskog tenisera.

Tada je delovalo da je ubio samopouzdanje rivalu, terao ga je na greške, lako završavao poene i to mu je bilo dovoljno za rutinirani nastavak.

Praktično je jedini strah predstavljao mrak koji je mogao da prekine okršaj, samo je kraći nalet imao Hačanov u gemu za 4:2.

Nije imao as do 6. gema 2. seta, onda je napravio dva direktna poena iz servisa i usput jednom dobro prošetao Novaka duž cele polovine terena.

Đoković na sreću, nije srljao u strahu od prekida i novog čekanja termina nastavka, držao se tempa i sa 6:2 okončao drugi set.

Jak udarac vredan četvrtfinala Foto: Tanjug/AP

U trećem setu je odmah na nuli ostavio Hačanova, nije pokazivao Novak naznake dobrog raspoloženja, već samo oštre fokusiranosti do petog gema, kada je viđena simpatična situacija.

Đoković je imao taličan momenat kada mu je krzanje mrežice lopticom donelo lakši poen, uz osmehe i odmahivanje rukama se izvinjavao protivniku, koji je uzvratio istom merom.

Iako je u transu doživeo Hačanov pojedine momente pri smanjenju razlike na 4:2, kao autsajder dobio je ovacije za jednu majstoriju, ali je to brzo ohladio Đoković vraćanjem u trijumfalni kolosek.

Za kraj, pri 5:2, samo se malo mučio do treće meč lopte, iako je Hačanov pretio produžetkom nadmetanja kada je poveo sa 40:15.

Sve je završeno idealno, pa će Novak sada baciti rukavicu u lice Keiju Nišikoriju. Ako ga savlada, u polufinalu će igrati protiv Rafaela Nadala ili Del Potra / Simona.

Meč ova dva igrača prekinut je pri vođstvu Del Potra sa 7:6, 7:6, 5:7, pred sam početak četvrtog seta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA