≫ 

Ko će pobediti - Rafa ili Nole? Telegraf na licu mesta sa najstrastvenijom teniskom publikom na Vimbldonu!

Raport sa Henman Hila...

  • 9

Dok nastaje još jedan teniski maraton u režiji Džona Iznera (prethodni sa Mauom trajao 3 dana) i Kevina Andersona – popričali smo sa “slučajnim uzorkom” najstrastvenije teniske publike na Vimbldonu – one kojoj ni kiša ni ekstremne toplote “ništa ne mogu”, a koja za svoj teniski auditorijum priznaje samo “Henmanovo brdo” (Henman Hill, po velikom asu britanskog tenisa)!

Uživanje na ovom travnatom uzvišenju je istinsko i potpuno, spontano i srdačno – jer, svi prisutni ovde mogu da rade bukvalno “šta im duša ište” i izležavaju se do mile volje na prijatnoj prirodnoj podlozi, u društvu piknik kotarice, prijatelja, rođaka, pospanih partnera ili nastavka njihovog porodičnog stabla.

Naravno, svi su bili više nego srećni da popricaju sa nama na temu meča Đoković – Nadal, evidentno pomalo “smoreni” tempom kojim odmiče prvo polufinale muškog singla – a ovo su imali da podele sa nama u smislu prognoze – ko će pobediti u tom meču:

Foto: Vuk Brajović

Džejn je iz Britanije, Ejmi iz Australije i Kira – sa Novog Zelanda – i na Henmanovom brdu predstavljaju Komonvelt bivše britanske imperije – u malom. Zbližava ih tenis, ali i fizički afinitet prema – Nadalu.

Novak im je gotivan, ali ako igra protiv Rafe – zna se na kojoj je strani njihovo srce. Nadal vodi sa 3:0.

Foto: Vuk Brajović

Bračni parovi Takada i Micui su prvi put došli na Vimbldon, iz dalekog Japana. Šoping odlažu već sat vremena, u očekivanju jasnijeg toka meča Izner – Anderson, ne želeći da propuste početak meča Nadal – Đoković na velikom ekranu montiranom na Kortu 1.

Nadamo se da se Takade neće posvađati – jer je gospođa za Đokovića, a gospodin za Nadala. Micui su složno uz Srbiju, što nam malo popravlja “skor”: Nadal 4 – Đoković 2!

Foto: Vuk Brajović

Džeremi i En su za “tili čas” smazali jednu, i već su daleko odmakli sa drugom kotaricom ikoničnih Vimbldonskih jagoda.

I oni gotive Đokovića, ali ne mogu da mu oproste što je, u odsustvu Mareja, eliminisao Edmunda. Šale se, naravno, ali ne u pogledu svog izbora: Nadal 6 – Đoković 2!

Foto: Vuk Brajović

Sem se umorila od ekstenzivnog šopinga za rodbinu i prijatelje, i skoro da joj je preseo tenis. Sela je malo da odmori, i nada se da će joj se strast povratiti do kraja “epskog boja” Iznera i Andersona.

No, njeno sportsko srce se ne da “podmititi” atraktivnim imidžom “bika iz Manakora”, i svoj glas daje Novaku: Nadal 6 – Đoković 3…

Foto: Vuk Brajović

Stjuart i Pem su iz Škotske, i to ponosno iznose kada izgovaraju ime svoje postojbine, Da im je Endi uvek “Broj jedan” vidi se i po torbi koja nosi njegov potpis.

Ali, ako njega nema, onda je red da se navija za njegovog bliskog prijtelja – a možda i malo “u kontru” Bregzitovski-nastrojenim Englezima (Škotska glasala protiv napuštanja EU)… I zato, beležimo 2 boda za Novaka od simpatičnog para: Nadal 6 – Đoković 5!

Foto: Vuk Brajović

Seli bolje podnosi provod četvrtkom uveče, a njena “snažnija polovina” liči na sve – samo ne na to. Gospodin “mrdnuo nije” dok smo četovali sa bankarskom službenicom iz Birmingema, koja dobro zna i neguje sopstvene teniske vrednosti.

- Biće veoma neizvesno, ali mislim da će Novak dobiti u 4 seta!

Seli, živela nam, kliče ti Srbija! Nerešeno – Nadal 6 – Đoković 6!

Foto: Vuk Brajović

Meri je bila presrećna da nas upozna sa svojim ljubimcem, teniskim plišanim mečetom po imenu “Medved Fedi” – i time nam odaje ko je njen favorit svih vremena. Nije prežalila njegovu eliminaciju, i zato glasa za Novaka (“da Nadal bude što kraće broj 1!” – opravdava svoj izbor iz koristi).

Džonova majca, pak, sve govori – a možda će imati i koju “reč više” sa Meri kada se reporter Telegrafa udalji. Neisvestan meč, Nadal dobija u 4, ali je na našem “semaforu” opet izjednačeno: Nadal 7 – Đoković 7!

Foto: Vuk Brajović

Lepa Džoen je ovoga puta došla na “Vimbi” iz Birmingema sa ocem Ričardom i majkom Suzen. Vole tenis, ali su na Vimbldonu da osete “međunarodni” doživljaj na “Ol Ingland Klubu”, i ne mogu da se načude koliko raznih jezika su danas čuli ovde.

Stoga, nikakvo iznenađenje da ih izveštač iz Srbije pita o tome ko je njihov favorit u narednom polufinalnom meču muškog singla – i, ma koliko on bio razočaran, moraće da upiše sva tri boda od gostiju sa jugoistoka Britanije – špancu: Nadal 10 – Đoković 7.

Foto: Vuk Brajović

Bilo bi skoro nemoguće naći nekog među skoro tri hiljade ljudi na ovoj legendarnog “teniskoj čuki” ko ne bi imao jasan stav o tome ko će dobiti ovaj meč, ali ga saopštio sa osmehom i punim poštovanjem za “protivnika”.

Na mestu gde vimbldonska trava greje i neguje najveće iskrene poklonike “belog sporta” – one koji satima i danima čekaju da kupe kartu da bi, sa svojim skromnim sredstvima na raspolaganju, delili snove generacija od kraja 19. veka do danas – uz nju rastu i gaje se prave sportske vrednosti, emocije, fer-plej i ljubav prema sportu. Neka to bude primer za sve!

(Ekskluzivno za Telegraf.rs – Vuk Brajović, sponzor izveštaja Motorola G6 telefon)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Даца

    13. jul 2018 | 18:29

    Ајде Ноле, победи га као у добра стара времена 😊 много смо те се ужелели, срећноооооо! 😉

  • PEXON

    13. jul 2018 | 18:34

    Nole.zna se

  • Kosovska

    14. jul 2018 | 06:56

    Noleeeee. Noleeeee Noleeeè

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA