≫ 

Izner i Anderson oborili rekord Vimbldona: Da li je vreme da se teniska pravila menjaju?

Ovi maratonski mečevi nikome ne vrede...

  • 16

Možda neki petak 13. doživljavaju kao baksuzan, ali ovaj julski 2018. godine ljubitelji tenisa će svakako pamtiti po rekordu koji je oboren na Vimbldonu!

Naime, Džon Izner i Kevin Anderson su odigrali najduže polufinale u istoriji Vimldona, koje je rešeno tek posle 50 gemova u petom setu - 26:24.

Oni su rekord postavili na isteku petog sata igre (igrali 6:35), kada je na semaforu bilo 10:10 u petom setu. Osim što je najduže polufinale Vimbldona, njihov meč je ujedno i najduži koji je odigran na Centralnom terenu.

Za to možemo da ''zahvalimo'' činjenici da su obojica vrhunski serviseri, odnosno obojica su visoki preko dva metra što im u neku ruku i ''oblikuje'' taj servis.

Izner tokom petog seta Foto: AP/Tanjug

Izner je, takođe, teniser koji je 2010. godine odigrao i najduži meč u istoriji Vimbldona. On i Nikolas Mau su igrali dva dana - 11 sati i pet minuta, a Izner je na kraju u petom setu slavio rezultatom 70:68!

Dakle, ovaj maraton nije nešto s čime se tenis susreće i postavlja se pitanje da li je vreme za promenu pravila? Da li bi ATP trebalo da razmisli da se i u petom setu igra taj-brejk umesto na razliku?

Najveći gubitnik njihovog maratonskog meča su najpre dvojica pomenutih tenisera, a pitanje je na šta će pobednik ličiti u finalu. Zatim, tu je i publika, a da ne pominjemo kakav to uticaj ima na drugi polufinalni par koji uveliko čeka da se pojavi na terenu.

U ovom slučaju su to Rafael Nadal i Novak Đoković koji bi mogli da budu nešto više dekoncentrisaniji zbog činjenice da su još bili u svlačionici, a mogli su da odigraju pola drugog polufinala.

Zato i ne čudi što je teniska publika na društvenim mrežama poželela da da se pravila menjaju. A tenis se valjda i igra zbog publike...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Аматер 🎾

    13. jul 2018 | 20:33

    Правила треба променити. Постаје мучно, по готову што су ово сервери а не тенисери.

  • Maki

    13. jul 2018 | 21:42

    Ma svaki set tajbrejk i cao!

  • Srecko

    13. jul 2018 | 20:27

    Smorise ljudi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA