≫ 

Finale Vimbldona bez vešalica, ćevapa i teletine: Kako je Novak Đoković udario šamar svima koji su ga prozivali za ishranu

Konačno je dočekao Novak priliku da opet pokaže kakvog je kova

Kod Novaka Đokovića konačno vidimo opet onu staru snagu volje! To je donelo finale Vimbldona u duelu sa Rafaelom Nadalom, ne režim ishrane o kom se toliko pričalo.

Dugo je Novak ponovo gradio samopouzdanje, povreda je ostavila trag, a posle duge pauze, odlično je tempirao nastupe na turnirima i sve je kulminiralo dobrim rezultatima na Vimbldonu.

Tu je konačno vratio stari sjaj, teško da je mogao da izabere bolje mesto od londonske trave koja je simbol tenisa.

>>> ĐOKOVIĆ VS ANDERSON: Sve što bi trebalo da znate o njihovom duelu u finalu Vimbldona!

Na najznačajnijem turniru na svetu, epskom pobedom nad Rafaelom Nadalom u više od pet sati borbe, u toku čak dva dana, imao je čelične nerve i uspeo je da ućutka sve koji su toliko dugo potencirali režim veganske ishrane kao razlog posrtanja.

Čelični nervi su izbacili Rafu iz trke za trofej Foto: Tanjug/AP

Iako se tim povodom nije oglašavao Đoković, jasno je da je ova pobeda ujedno bila odgovor i na te opaske, a mnogi će se setiti još njegove izjave pred početak poslednjeg Rolan Garosa.

Tada je tek konačno rešio problem sa bolom u laktu, ali je odgovorio na lavinu internet komentara u kojima su mnogi bili jedinstveni u poruci "da bi trebalo da jede meso".

- Ma, u pravu su ljudi. Treba pojesti za doručak tri punjene vešalice, za ručak kobasice, a onda da se teletinom sve zapečati pred spavanje, da bude lako u stomaku. I onda si super da izađeš na teren - rekao je Đoković tada.

Snaga nije samo u teškoj hrani Foto: Pixabay.com

Tada je još poručio da najveću energiju dobija iz glave, srca i duše, da je crpi iz motivacije i strasti, a tu strast smo u punom sjaju videli protiv Rafe.

I više nego dovoljno - u tuđ tanjir već ne bi bilo kulturno gledati, dovoljan je spektakularan tenis.

VIDEO - Ovako je Novak "ubijao" vreme dok je čekao početak meča sa Nadalom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljubica

    15. jul 2018 | 09:58

    Novače, toliko smo srećni svi...tri generacije jedne porodice, nije nam mogao svanuti lepši dan od jučerašnjeg. Želim tebi i Jeleni a naravno i deci i roditeljima, braci...samo lepe trenutke u životu. Sve ovo ti je bilo potrebno, da vidiš koliko neprijatelja imaš, da konsolidiješ redove i da se vratiš jak ko stena. Tvoj intervju juče je bio baš onakav kakav zaslužuju. Ne daj ni jednu pozitivnu reč negativcima, ne daj im hrane. Samo hladno...a u srcu jako!

  • Bakičica

    15. jul 2018 | 09:33

    Nole je dovoljno proslavio sebe, svoju porodicu i svoj narod a svi zluradi komentari su od zavidnih i neostvarenih ljudi. Da je sreće da se svi mladi ljudi potrude i da postignu bar delić uspeha koji je Nole postigao, gde bi nam kraj bio. O njegovom privatnom životu je nepristojno komentarisati. SREĆNO NOLE i za sve do sada postignuto BRAVOOOOOOO.🙍🙅

  • Nnnn

    15. jul 2018 | 12:34

    Ostavite se corava posla. Nek covek jede sta hoce. Evo ja sam mesojed koji posti s vremena na vreme i mnogo se bolje osecam kad ga ne jedem. Ali sta cu kad ga volem. I ne bi ga se odrekla ni za prvo mesto na Atp turu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA