≫ 

Otkriveno koliko novca Đoković dobija od svih sponzora: Prva informacija o Lakostu nije bila tačna!

Saradnja najboljeg srpskog tenisera i francuske kompanije postaje sve uspešnija posle osvajanja Vimbldona

  • 25

Novak Đoković je pre nešto više od godinu dana Uniklo zamenio Lakostom, koji je uoči prošlogodišnjeg Rolan Garosa postao njegov novi glavni sponzor.

Tada je objavljeno da Lakost godišnje Novaku daje 13 miliona evra, međutim, sada je Forbs otkrio da Novak od glavnog sponzora dobija osam miliona evra!

Novak je u poslednjih 12 meseci zaradio ukupno 23,5 miliona evra, iako je to bio jedan od najlošijih i najtežih perioda u njegovoj karijeri i svega 1.5 miliona od te cifre je zaradio od nagrada na turnirima.

Šest meseci nije igrao zbog povrede lakta, a i po povratku na teren mučio se sa povredom, ali i manjkom samopouzdanja, pa je gubio mečeve i od anonimnih tenisera.

>>> Đoković se obratio svetu, ovo je njegova poruka posle osvajanja Vimbldona: Hvala božanskim silama!

Đokovićev pul sponzora zaokružuju još Hed (6.5 miliona evra godišnje), Asiks (3.5 miliona evra) i Seiko (4.3 miliona evra).

Novakovi sponzori su bili i Pežo, Džejkobs krik i Odemar Pige, ali ugovori sa njima nisu produženi. Nema sumnje da će posle osvajanja Vimbldona Novak ponovo postati jedan od najpoželjnijih sportista za marketing i da će se sponzori utrkivati da on reklamira njihov brend.

VIDEO: Slavlje u Novakovoj porodici: Suze radosnice majke Dijane i oca Srđana dok su gledali sina i unuka kako slave titulu

VIDEO: Porodica Hrvata navija za Đokovića: Pogledajte njihovu reakciju na meč loptu za trofej na Vimbldonu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JS

    22. jul 2018 | 10:33

    Pa zbog cega bismo se mi mesali u njegove ugovore i zaradu? Decko to radi za sebe, svoju porodicu, razvija posao. I ulaze u svoju zemlju, koliko znam. Ima Fondaciju. Nista mu mismo dali, sad biste da mu prebrojavamo zaradjeno? Neka ga, neka nize uspehe i sklapa ugovore. I treba. Da vidimo da neko nas posteno uziva u zaradjenom novcu. A on se kao tamo neki i ne hvali na sva usta.

  • Nikola

    22. jul 2018 | 13:04

    Jel ukrao? Nije! Cao! Nek ima, zasluzio je, ja mu zelim da ima jos milion puta vise.

  • Danilo

    22. jul 2018 | 12:22

    Kada ima toliko para i kako kaze da je Srpski patriota mogao bi da kupi od Rusa neki Pancir, Tungusku ili BM-30 Smerč da se odbrani Srpska nejac, od bilo kog agresora i ako bi uspeo sa tim da se Srpski narod odbrani, bio bi u Srpskim ocima najveci junak u Srpsoj istoriji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA