≫ 

Olginoj sreći nema kraja, ovo su njeni prvi utisci posle pobede karijere: Ne može se rečima opisati...

Srpska teniska zvezda u usponu egzaltirana posle plasmana u finale turnira u Moskvi

  • 2

Ako se po jutru dan poznaje, srpski tenis je bogatiji za još jedan "biser". Znali smo da je Olga Danilović veliki potencijal, što je i demonstrirala nebrojeno puta, ali je sa finalom u Moskvi prevazišla sva dodašnja dostignuća.

Srpska tinejdžerka zabeležila je rezultat karijere pobedom nad Beloruskinjom Alijaksandrom Sasnovič, 42. na svetu, a za prvi WTA trofej u nedelju će igrati protiv takođe tinejdžerke i vršnjakinje, domaće takmičarke Anastasije Potapove, inače juniorske šampionke Vimbldona od pre dve godine.

Olga je, razumljivo, posle meča treperila od sreće..

- Mislim da nema reči kojima mogu opisati ovu vrstu osećanja. Ovo je moj život, mnogo sam se trudila, uspela da pobedim i plasiram se u WTA finale. Imam 17 godina... Mislim, to je sve što sad, odmah posle meča imam da kažem... - poručila je u dahu na konferenciji za medije.

Foto: Виктор Червяков

U finalu je čeka dobro poznato lice, rivalka i prijateljica.

- Kao što sam već rekla, ona je moja dobra prijateljica, znam je mnogo godina... Ne znam šta bih rekla, sjajna je igračica, biće to dobar meč.

Meč protiv Beloruskinje bio je pomalo čudan: na početku sunce je pržilo, pred kraj se smrklo, ali se nije smrklo našoj igračici iako je umalo "proćerdala" vođstvo od 5:2 u drugom setu.

- Mislim da sam dobro kontrolisala meč i pre svega se dobro snašla u takvim vremenskim prilikama, najpre je bilo baš vruće, na kraju meča mračno. Mislim da sam igrala veoma dobro, pogotovo u prelomnim trenucima. Ona je sjajan igrač, ali nisam imala velike padove u igri, jer da sam ih imala, sigurno da ne bih uspela da dobijem meč. Kada sam povela 5:2, mislim da sam se malo opustila, a ona je odigrala sjajno u tim trenucima. Dala sam sve od sebe, bukvalno sve, i pobedila.

Ruski novinari su pitali Olgu da li je svesna da u Srbiji postaje sve popularnija, da mnogo novinara pišu o njoj.

- Iskreno ne, ali lepo je da pišu o meni. Ipak, ne čitam, jer kada imam ovakve turnire nemam baš vremena da čitam što se piše.

U polufinalu je publika u ogromnoj većini bila na njenoj strani, ali već u finalu očekuje je i ta vrsta protivnika.

- Danas su navijači bili sjajni, navijali su za mene kao da sam njihova, to je bilo lepo, ali sutra, nadam se samo da će biti fer. Naravno da će navijati za svoju igračicu.

Foto: Tanjug/VIKTOR CERVJAKOV/ nr

Primtan je Olgin temperament, ima tu mnogo i do gena. Pričala je o svojim nervoznim reakcijama kada pogreši.

- Da, emotivna sam, ali mi je moj trener Aleks rekao jednu sjajnu stvar: kad pogrešiš - zaboravi na to, odmah obriši iz sećanja. Tako da, kad god napravim neku glupost, to i uradim - obrišem. Na terenu zato često, posle greške, vićem sebi "obriši, obriši". I ljudi u mom boksu mi pomažu da se saberem na terenu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nešo

    28. jul 2018 | 21:32

    Bravo Olga sve cestike za veliki uspeh . Ceka te velika karijera obzirom na tvoje godine i igru koju pruzas .

  • Miodrag

    29. jul 2018 | 15:15

    Bravo Olga. Verujem u tebe i znam da ces biti velika igracica. Uporna si, izuzetno talentovana, radna. Samo tako nastavi. Veliki pozdrav.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA