≫ 

Đoković ispao u 1/8 finala Rodžers Kupa u Torontu: Protivnik mu nije dozvolio nijedan brejk!

Noavk posle tri seta poražen od Cicipasa

  • 26

Najbolji srpski teniser Novak Đoković završio je učešće na Rodžers Kupu u Torontu već u osmini finala!

Đoković je posle tri seta morao da ''pruži ruku'' Grku Stefanosu Cicipasu koji je zasluženo slavio rezultatom 6:3, 5:7, 6:3.

Bio je ovo prvi međusobni meč dvojice tenisera i verovatno najveća pobeda Cicipasa u karijeri. Za to su mu bila dovoljna dva brejka, jedan u prvom i jedan u trećem setu, dok je taj-brejk odlučivao pobednika u drugom.

Đoković. s druge strane, nijednom nije uspeo da uzme servis protivniku koji će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela Medvedev - A. Zverev.

Cicipas je meč otvorio savršenim gemom i brzo je poveo sa 1:0, a zatim umalo nije uzeo brejk. Međutim, Đoković je uspeo da se izvuče i izjednači na 1:1. Za razliku od svog prvog gema, Novak je drugi dobio sa nulom i na taj način je poravnao na 2:2.

Foto: AP/Tanjug

Ali, protivnik je dobio oba naredna gema što znači da je Cicipas poveo sa 4:2 i imao servis. Bez problema je odradio ''svoj'' gem, a zatim je stigao do 0:40 i iskoristio treću brejk loptu.

Novak je pripretio u narednom gemu tako što je stigao do izjednačenja, ali ne i do brejka - 5:3. Grku je onaj u 6. gemu bio dovoljan da osvoji i set.

Novak je dobro otvorio drugi set i bez problema je poveo sa 1:0. Kao i sa 2:1, nakon što je Cicipas prethodno bio siguran na svoj servis.

Grk je tokom čitavog meča dobro servirao, a gem za 3:3 je odservirao sa nulom. I naredna dva su obojica dobila na svoj servis, da bi u 9. gemu Cicipas imao dve brejk lopte. Novak je dobrim servisom spasio prvu, a potom je dočekao i grešku rivala za 40:40.

Foto: Tanjug/AP

To kao da ga je ''razdrmalo'' i Đoković je vezao još dva poena za vođstvo od 5:4. Ipak, Cicipas nije klonuo duhom zbog propuštene prilike i nastavio je da igra sjajno. Taman toliko da izjednači na 6:6 i drugi set uvede u taj-brejk.

Tamo smo videli bespoštednu borbu, ali i tri set lopte za Novaka. Prve dve nije iskoristio, treću jeset i izjednačio je na 1:1 u setovima.

Silovito je Cicipas krenuo u trećem setu i odmah na početku je poveo sa 2:0. Bio je to njegov drugi brejk na meču, a osvojio ga je posle velike borbe u 2. gemu poslednjeg seta.

Novak je u 3. gemu bio veoma blizu da vrati brejk. Vodio je sa 40:15, ali se Cicipas još jednom izvukao i poveo sa 3:0.To je bilo to, i Grk je do kraja sačuvao brejk za četvrtfinale.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ajvar

    9. avgust 2018 | 23:32

    Ljudi sta vam je sto pljujete ? Kao prvo druga je podloga nego na vimbeldonu, zasto sluze manji turniri pred svaki grend slem? Normalno da se naviknes i na podlogu. Tako da nemoj te da komentarisete o nekim stvarima kada ne znate. Ajmo idemo sampione 14 titula te ceka u Nu Jorku!!

  • Tanče

    9. avgust 2018 | 21:10

    Nedaj se Novače, igraj malo jače idemo na pobedu.

  • Djidji

    9. avgust 2018 | 21:29

    Nedaj se nole sampione

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA