≫ 

Đoković prošao u 2. kolo tek posle 9 meč lopti: Uslovi u Sinsinatiju su se malo promenili!

Novak u dva seta bolji od Džonsona, a u narednoj rundi će igrati protiv Marinara

  • 3

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u 2. kolo ATP turnira u Sinsinatiju nakon što je u dva seta savladao Stiva Džonsona rezultatom 6:4, 7:6.

Bio je to krajnje čudan meč u kom je Novak propustio čak osam meč lopti protiv Amerikanca,d a bi na kraju uspeo da zakaže duel sa Adrijanom Marinarom u narednoj rundi.

>>> Težak posao danas očekuje Lajovića u Sinsinatiju. Rival mu je Miloš Raonić, a kvota da će Dušan napraviti veliko iznenađenje je 3,55. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za duel Raonić - Lajović.

Prvi set je bio i te kako izjednačen sve do 10. gema kada je Đoković oduzeo servis protivniku. Prethodno je Džonson imao tu priliku da povede sa 5.4 i servira za set, ali se Nole ''izvuka0''.

Nole je u drugom setu poveo sa 3:0 i činilo se da će sve biti vrlo brzo gotovo. Međutim, Amerikanac je vrlo brzo preokrenuo na 4:3. Zatim je i Nole imao 5:4, a Džonson je u 10. gemu drugog seta spasio čak pet meč lopti.

Novak je morao dobro da se oznoji Foto: AP/Tanjug

Kao i one dve u 12. gemu kada je uspeo da izjednači na 6:6 i uvede susret u taj-brejk.

A tamo je Novak propustio još jednu meč loptu, da bi zatim stigao do 7:4 posle nešto manje od dva sata igre.

>>> Danas na mastersu u Sinsinatiju igra i Filip Krajinović. Rival mu je Robin Hase, a kvota da Srbin ide dalje je 2,29. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za duel Hase - Krajinović

- Nisam potpuno zadovoljan svojom igrom večeras, iskreno. Mislim da sam igrao dobro u pojedinim delovima meča, ali mislim da sam morao bolje, posebno na meč lopte kada je trebalo da završim posao. Ali, sa druge strane, uspeo sam da ostanem miran, da zadržim fokus i da odigram neke dobre poene u taj brejku - rekao je Novak posle meča.

Džonson je bio tvrd zalogaj Foto: AP/Tanjug

Zanimljivo, Sinsinati je jedini masters koji Đoković nije osvojio. Iako je pet puta igrao u finalu.

Sada mu je posao malo olakšan, jer se Rafael Nadal povukao još pre početka turnira.

- Pokušavam da pobedim ovde već nekoliko godina. Bilo bi lepo. Nisam igrao ovde tri godine. Uslovi su se malo promenili, ali nadam se da ću uspeti da u svakom meču igram malo bolje i da dođem do nivoa na kome želim da budem pred kraj nedelje - jasan je bio Đoković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bob

    14. avgust 2018 | 08:21

    Gledao sam , njihova igra je toliko bila losa , ustvsri dosadna da se nije znalo ko vise gresi Nole ovakvom igrom ne moze da osvoji ovaj turnir neverovatno koliko se povlaci daleko od linije i koliko igra defanzivno to nije pravi Novak.

  • Reket o klin...

    14. avgust 2018 | 08:56

    Ma kakva igra, ono je bilo razvlačenje i nikakav tenis, za nekoga ko je bio br1 na svetskoj listi, ono je sramotno i gledati... Svaka cast na svemu ali treba se dobro razmisliti o kacenju reketa o klin...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA