≫ 

Đoković pobedio Čilića za šesto finale Sinsinatija! (FOTO)

Srbin će imati priliku da osvoji jedini turnir koji mu nedostaje, finale je zakazano za nedelju u 22 sata

  • 43

Najbolji srpski teniser Novak Đoković pobedio je Marina Čilića sa 2:1 (6:4, 3:6, 6:3),  u polufinalu turnira u Sinsinatiju i izborio plasman u finale jedinog turnira koji do sada nije osvojio. 

Ako pobedi u finalu i podigne pehar Sinsinatija, Nole će ući u istoriju kao prvi čovek koji je uspeo da objedini sve trofeje iz ove serije.

>>> Nisam ponosan na to što sam uradio: Đoković se pokajao zbog poteza koji je napravio protiv Raonića (FOTO)

Novak je u meč sa Čilićem ušao posle dve pobede u jednom danu, Dimitrova je finiširao očas-posla, a onda se dobro pomučio sa Raonićem u četvrtfinalu.

Protiv Čilića, odmah na startu je zaigrao onako kako ume, pa je, zahvaljujući greškama Hrvata, brzo napravio brejk i poveo sa 2:1.

Novak se zbog pripreme za servis posvađao sa sudijom; Foto: Tanjug/AP

Zanimljiva situacija dogodila se pri rezultatu 3:2 za Đokovića.  Novak je na 30:30 napravio dve duple greške i bio nadomak toga da izgubi poen na svoj servis. Tada se oglasio linijski sudija koji je upozorio Srbina na vreme koje ima za pripremu servisa, i to u momentu kada je Đoković izbacio lopticu kako bi servirao. To je potpuno izbacilo iz takta Novaka koji se prvo dobro raspravio sa sudijom, a potom sav bes iskalio na hrvatskom teniseru i osvojio gem za 4:2.

Do kraja seta, Novak je osvajao sve poene na svoj servis, iako je blagi pad imao pri rezultatu 5:4, kada je morao da spašava brejk loptu za Čilića, i tako poveo sa 1:0 u setovima.

Drugi set počeo je loše po Novaka. Hrvat je najpre osvojio poen na svoj servis, da bi odmah došao do brejka i poveo sa 2:0. Utisak je da je u tim momentima Novak štedeo snagu za odlučujući set. Relativno lako dozvolio je Čiliću da dođe do drugog brejka. Ipak, odmah u sledećem gemu Nole je "uzeo servis" hrvatskom teniseru ali to je bilo sve. Četvrti put na turniru morao je pobedu da traži u trećem setu.

Novak je na četiri meča na turniru pobedu morao da potraži u trećem setu; Foto: Tanjug/AP

Poslednji set na meču Novak je odlično započeo. Tako je pri rezultatu 2:1 i 30:30, Čilićev ritern udario u mrežu da bi završio u autu. Nole je imao brejk loptu koju je iskoristio. Ipak, odmah u sledećem gemu, Hrvat je uzvratio istom merom, pa je meč ponovo bio otvoren.

Do kraja Đoković je uspeo da napravi ključni brejk i dođe do finala jedinog turnira koji mu nedostaje.

Da podsetimo, sa hrvatskim teniserom Nole ima ubedljivih 15:2 odnos pobeda i poraza, a posle ovog susreta sa hrvatom Đoković će se u finalu boriti sa boljim iz meča Gofan - Federer.

Finalni meč zakazan je za nedelju od 22 sata.

VIDEO: Ovako je Novak savladao Raonića i obezbedio polufinale Sinsinatija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gm

    19. avgust 2018 | 00:28

    Samo uzmi ovo i baci reket. Onda si presao igricu! Nema dalje!

  • Gaučos

    18. avgust 2018 | 23:34

    Bravo! Samo nas ti muči, ali nastavi da pobeđuješ, sve je ok.

  • Драган Гиљен

    18. avgust 2018 | 23:33

    НАПРЕД НОЛЕ, САМО НАПРЕД!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA