≫ 

Novače, postao si besmrtan: Istorijska pobeda Đokovića protiv Federera u finalu Sinsinatija (FOTO) (VIDEO)

Srpski teniser je napokon osvojio jedini masters koji mu nedostaje i na taj način je objedinio svih devet

Novak Đoković je pobedio Rodžera Federera! Novak Đoković je napokon osvojio masters u Sinsinatiju! Novak Đoković je ušao u legendu tenisa i postao besmrtan!

Posle dva seta protiv Švajcarca i pet izgubljenih finala, najbolji srpski teniser je osvojio jedini masters koji mu nedostaje i na taj način je postao prvi kom je pošlo za rukom da trijumfuje na svih devet i dođe do Zlatnog Mastersa!

Ukupno 6:4, 6:4 -  nakon što je Novak u oba seta imao ključne brejkove u sedmom gemu. Ujedno, bio je to prvi put da je uzeo Federeru brejk u Sinsinatiju još od 2009. godine.

>>> Gospodske reči Novaka Đokovića posle osvajanja Sinsinatija!

Igrao je savršeno, u to nema sumnje. Služio ga je servis, pogotovo onaj drugi, a takođe je bio agresivan na Rodžerov servis.

Đokovićeve titule pre Sinsinatija Printskrin: Skysport
Novakovi i Rodžerovi međusobni susreti pre Sinsinatija Printskrin: skysports

Ne pamtimo kada je Federer izgubio svoj servis kada je vodio sa 40:0, ali se i to desilo u tom drugom setu. Setu koji nije sjajno počeo, jer je Federer vodio sa 2:0 i servirao, da bi Đoković vratio brejk i uzeo još jedan. Prethodno mu je u prvom bio dovoljan samo jedan da povede.

Bila je to i 24. pobeda Đokovića nad Federerom koji je ostao na 22 trijumfa, a vredi pomenuti da se njih dvojica nisu sastali još od Australijen opena 2016. godine. Sudbina je, eto, htela, da igraju za trofej u Sinsinatiju na dan kada je Federer nekoliko godina ranije slavio.

Zanimljivo, njih dvojica su se u finalu Sinsinatija sastajali svake tri godine. Sve je počelo 2009. godine, zatim 2012. i 2015. a onda i sada 2018. godine.

- Rodžer je najveći šampion koji je ovaj sport imao i zadovoljstvo je biti s njim na terenu. Hvala ti na čestitkama. Takođe, zahvaljujem se porodici i svima koji su bili sa mnom. Eto, osvojio sam Sinsinati prvi put u karijeri. Nedostajao mi je ovaj turnir u psolednjih nekoliko godina, ali je vredelo. Nadam se da ću ga odbraniti sledeće godine - rekao je Đoković psole meča.

Novakov niz do finala Printskrin: Skysports
Rodžerov niz do finala Printskrin: Skysports

 

Novak je sjajno otvorio meč. Imao je veliku priliku već na početku da uzme brejk Federeru. Od 30:0 stigao je do 40:30, ali je Federer sjajno odservirao. Zatim je Novak imao i prednost u jednom trenutku, da bi Rodžer pogodio liniju i izvukao se. Zatim još dva dobra servisa za 1:0 u setovima. S druge strane, Novak je s nulom dobio gem za 1:1.

I Federer je s nulom uzeo gem za 2:1, iako je Novak imao inicijativu u dva navrata. Međutim, protiv voleja kod 40:0 ništa nije mogao da učini. U narednom gemu federer je uspeo da stigne do 30:30, ali je Đoković ''odradio'' dva sjajan servisa i izjednačio je na 2:2.

Servis je na početku meča služio obojicu tenisera. Pogotovo Federera koji je svojim 4. asom stigao do vođstva od 3:2. Bio je to još jedan gem s nulom, kao i onaj Novakov za 3:3. Zanimljivo, Đoković je odlično servirao na drugi servis.

Duplom servis greškom u 7. gemu Federer je dozvolio Đokoviću još jednu brejk loptu koju je naš as ovog puta iskoristio i poveo sa 4:3. Đoković je tom prilikom uzeo Rodžeru brejk u Sinsinatiju prvi put još od 2009. godine.

Trenutak kada je Đoković uzeo brejk u 7. setu Printskrin: Skysports

Tom prilikom Federer je psovao zbog, navodno, nekih nerarvnina na terenu, a sudija ga je opomenuo zbog vulgarnog rečnika.

Zahvaljujući asovima, ukupno tri u ovom gemu, Đoković je potvrdio brejk koji je nešto ranije osvojio i poveo je sa 5:3. U tom trenutku reagovala je i publika koja je oduševljeno pozdravila srpskog tenisera.

Nije se Novak puno i trudio da na Federerov servis dođe do seta. Kao da je čuvao snagu za onaj u kom je servirao, a tamo je nervozno počeo.

Ipak, dobar servis mu je doneo 30:15, zatim i set - 6:4! Prvi u finalu Sinsinatija u istoriji, iako je već pet puta igrao u njemu.

Statistika prvog seta Printskrin: Skysports

Od 0:30 na početku drugog seta, Federer je stigao do 40:30. Video se bes u njegovim očima i tukao je lopticu iz sve snage. Jednu je zatim izbacio u aut za 40:40, ali je potom osvojio gem i poveo sa 1:0.

Drugi gem drugog seta doneo je i prvu brejk loptu za Federera, iako je Novak imao 40:15. Jednostavno, ruka je zadrhtala i to se jasno videlo kod kada je Novak napravio duplu grešku - 2:0.

Sjajan tenis je viđen i u trećem gemu kada je Novak stigao do dve brejk lopte. Prvu nije iskuristio, drugu jeste. Doduše, Rodžer mu je i te kako pomogao kada je jednu čistu loptu ispucao u aut - 2:1.

Na početku 4. gema u drugom setu videli smo krajnje čudnu situaciju u kojoj je Novak dobio opomenu, jer mu je isteklo vreme za servis. Srpsk as nije ni znao da vreme otkucava od trenutka kada ustane sa klupe. Usledio je kratak razgovor sa sudijom, a zatim i gem sa nulom za 2:2.

Foto: AP/Tanjug

Pritisnuo je Novak malo protivnika u sledećem gemu, ali je uspeo da stigne samo do 40:30. Federer je potom odservirao jako i naterao je Srbina da ispuca loptu u aut - 3:2.

Ono što je bilo čudno jeste veliki broj grešaka koje je Federer napravio, a jedna takva je Novaku donela 30:15. Kasnije i gem za 3:3. Inače, bila je to 24. greška Švajcarca.

Zatim je vezao još dve na 40:0 i Novak je stigao do 40:40. A posle tri izjednačenja usledila je treća dupla greška Federera i brejk Đokovića u narednom poenu za 4:3.

Statistika celog meča Printskrin: Skysports

Bez problema je ponovo potvrdio svoj servis i poveo sa 5:3, da bi u 9. gemu drugog seta pritisnuo Federera koji je, ipak, smanjio na 5:4 posle razlike. Međutim, nije mu bilo spasa i Novak je ušao u istoriju...

VIDEO Đoković ušao u istoriju i ima nešto što Federer nema:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Puz

    20. avgust 2018 | 00:53

    Pozdrav za sve hejtere koji su ga pljuvali narocito u periodu povratka. Pozdrav za sve koji u svojoj zavisti samo broje pare koje je zaradio. Pozdrav za sve Srbe koji obozavaju Federera, a nase im nikad nije dovoljno dobro. Veceras je pokazao i Vama i Federeru ko je bolji.... Neka ti je srecno Novace, u zdravlju jos mnoge pehare podigao!!!

  • Može biti samo je*an

    20. avgust 2018 | 00:54

    Nole ponovo resetuje Federera... Ako....

  • Miroslav

    20. avgust 2018 | 00:54

    Nole,neka ti mili Bog podari zdravlja i sreće i da osvojiš do kraja karijere ubedljivo najvise slemova od bilo kog tenisera u istoriji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA