Novak "vraća dugove" u Šangaju: Čung, Čekinato i Cicipas na njegovom putu ka rušenju Federera!

Najbolji srpski teniser vraća se u Šangaj, gde bi mogao da pretekne Rodžera Federera na ATP listi

  • 4

Novak Đoković će u drugom kolu Mastersa u Šangaju igrati sa boljim iz duela Žeremi Šardi - Maksimilijan Marterer, određeno je žrebom u ovom kineskom gradu.

Najbolji srpski teniser je slobodan u prvom kolu, kao drugi nosilac turnira, a prva prepreka biće mu Šardi, koga je dobijao u svih dosadašnjih 11 duela, ili 57. teniser sveta Marterer, sa kojim se dosad nije sadajao u karijeri.

>>> Novak stigao u Šangaj, Kinezi ga dočekali sa zastavama Srbije (FOTO)

U trećoj rundi bismo mogli da gledamo Novakov duel sa jednim od njegva dva "dželata" iz prvog dela sezone - Hjeonom Čungom ili Markom Čekinatom.

Korejac je Novaka dobio na Australijan openu, a Čekinato ga je porazio na Rolan Garosu. Ali, upravo posle tog poraza Novak je napravio neverovatnu seriju, koja je rezultirala finalom Kvinsa i titulama na Vimbldonu, Sinsinatiju i na kraju US Openu.

Prema projekciji, u četvrtfinalu bi Novak mogao da se sastane sa Kevinom Andersonom ili Stefanosom Cicipasom.

Porencijalni rival j polufinalu je Aleksander Zverev, dok bi veliko finale, ukoliko prvi i drugi nosilac prođu sve prepreke, bio duel sa Rodžerom Federerom.

Ukoliko Đoković osvoji turnir u Šangaju, preskočiće Rodžera Federera na drugom mestu na listi, pošto Švajcarac brani titulu iz prošle sezone i ne može da računa na nove bodove. U slučaju da Rodžer ispadne u ranoj fazi turnira, Đoković bi takođe i bez titule mogao do drugog mesta.

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA