≫ 

Novak ekspres do finala! Moćni Đoković preslišao Zvereva, deluje nepobedivo!

Srbin se prošetao do finala Šangaja, za trofej protiv Federera ili Ćorića

  • 19

Igra Novak kao mašina! Najbolji srpski teniser plasirao se u finale Mastersa u Šangaju neočekivano lakom pobedom nad Aleksandrom Zverevim u dva seta 6:2 i 6:1 za samo 61 minut!

Sem plasmana u samu završnicu turnira, Novak je obezbedio drugo mesto na ATP listi, a rival za trofej biće mu bolji iz meča Rodžer Federer - Borna Ćorić.

Sa neobjašnjivom lakoćom Đoković je izašao na kraj sa momkom koji je projektovan kao budući "broj jedan" svetskog tenisa , mada teško da će se takva prognoza ostvariti sve dok teniskim terenima vlada srpski as.

Svaka priča o ravnopravnosti i neizvesnosti u ovom meču prestala je da postoji posle samo desetak minuta, do rezultata 2:2 u prvom setu: od tada, meč je bio "jednosmerna ulica".

Teniska publika u Šangaju bodri Noleta Foto: Tanjug/Ap

Ubacio je Srbin u "viši stepen" prenosa, igrao u prepoznatljivom maniru i ritmu koji njegov rival nije mogao da isprati. Od 2:2, vrlo brzo je na semaforu pisalo 6:2 kao nagoveštaj rutiniranja koje je usledilo.

Drugi set je bio definicija dominacije jednog naspram drugog igrača.

Đoković je zaigrao još bolje, poveo 2:1, a onda i "brejknuo" Zvereva kome je, očito, baš taj momenat, potpuno slomio borbeni moral. Sve što se do kraja dešavalo bilo je Novakovo otaljavanje posla protiv grogiranog rivala.

Velika pobeda Novaka će postaviti ispred Federera na najnovijoj ATP listi, a Švajcarac će, ukoliko se ne desi veliko iznenađenje sa Ćorićem, ponovo biti rival našem asu na putu do još jednog trofeja.

VIDEO: Jelena Đoković otkrila detalje o čuvenom planinarenju koje je preporodilo Novaka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA